AcasăNewsVia Carpatia: Autostrada ce leaga Lituania de Grecia va traversa Romania ...

Via Carpatia: Autostrada ce leaga Lituania de Grecia va traversa Romania

(foto: ziare.com )

Via Carpatia, autostrada care va lega Lituania de Grecia, va strabate si Romania. Traseul rutier care leaga Tarile Baltice de Marea Neagra este finantat din fonduri europene.

(foto: ziare.com )

Autostrada Via Carpatia va trece prin Lituania, Polonia, Slovacia si Ungaria. Drumul soferilor catre Grecia continua prin Romania si apoi prin Bulgaria, urmand ca punctul final sa fie Salonic, potrivit a1.ro.

Conducatorii auto care vor sa strabata traseul rutier Lituania-Grecia vor intra in Romania prin vestul tarii, mai exact pe la Oradea si vor parcurge sute de kilometri, pana in sud, adica pana la Calafat. De aici, drumul catre Constanta va fi continuat de soferi pe coridorul Pan-European, proiect deja in derulare.

Consiliul Judetean Timis face demersuri pentru ca judetul sa fie cuprins in aceasta retea de autostrazi. Chiar daca ideea suna bine, soferii mai au, insa, de asteptat. Si asta pentru ca finantarea pentru autostrada Via Carpatia, proiect sustinut din fonduri europene, face ca demersul sa fie realizabil abia in perioada 2014-2020.

author avatar
eNational
827 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger