AcasăNewsVezi schema schimbarilor de la conducerea MAI

Vezi schema schimbarilor de la conducerea MAI

Pe langa imprevizibilul Giulesti, „farmecul vietii” pare sa se fi cuibarit si in Ministerul de Interne, acolo unde angajatii habar nu mai au pe cine sa salute, atat de navalnice sunt schimbarile la varf.

Ioan Buda, decapitat de la sefia Politiei de Frontiera

Iar cine credea ca lucrurile se vor aseza barem acum, se  insala amarnic. Pentru ca „National” a intrat in posesia viitoarei „organigrame” de conducere care, dupa cum sustin sursele noastre, este ca si batuta in cuie. Iar „balul” va fi deschis, zilele acestea, de decapitarea chestorului sef Ioan Buda,  actualul comandant al Politiei de Frontiera. Iar pana de sarbatori, Politia Romana va avea, la randul sau, un nou inspector general.

Se incepe cu structurile sensibile

Succesorul celebrului general Nelu Pop la comanda Politiei de Frontiera, chestorul sef Ioan Buda, maramuresean si el, si-a salvat scaunul in extremis in urma cu doi ani, cand a sprijinit pe toate liniile actiunea DGA de curatire a coruptiei de la frontiere. Cum cineva trebuia sa plateasca insa pentru amanarea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, iar „nemuritorul” Marian Tutilescu nu putea fi in nici un caz alesul, „magareata” a picat pe Ioan Buda. Cel care deja isi strange „efectele personale” din birou, stiind ca Mircea Dusa urmeaza sa anunte zilele acestea demiterea sa. Schimbari radicale urmeaza a avea loc, in cele mai scurt timp, si la alte structuri extrem de sensibile din cadrul MAI, sefii actuali fiind deja convinsi sa se pensioneze in liniste.

Cade in picioare

Ioan Cabulea (stanga) ii va preda stafeta lui Petre Toba

Tot la pensie va iesi in curand si secretarul de stat Ioan Cabulea. Presat nu atat de varsta, cat de inaintarea galopanta a cercetarilor din controversatul dosar „Referendumul”. Iar locul acestuia va fi preluat din mers de chestorul Petre Toba. Cel care, desi a primit in ultima vreme nenumarate „talpi” in incercarea de aducere pe linia de plutire a activitatii Politiei Romane, se pare ca, in urma dorintelor exprese ale unor importanti lideri politici, va renunta la sefia IGPR. Atata doar ca „ mazilirea” sa va fi practic un pas inainte, secretarul de stat pe probleme de ordine publica fiind considerat dintotdeauna adevaratul ministru de Interne. Iar daca profesionistul comisar sef Mihai Pruteanu, considerat „parintele” politiei stradale la noi, va fi pensionat, in timp ce Dumitru Jianu se va refugia din nou pe la Politia Autostrazi, Petre Toba are deja pregatit omul pentru functia de sef al Directiei Ordine Publica. Este vorba de Stefan Neacsiu, actualmente adjunctul sefului sau de cabinet.

Unanimitate la IGPR: Ciocoiu

Cornel Ciocoiu este vazut de toata lumea drept viitorul sef al IGPR

Desigur ca atunci cand morisca schimbarilor se va porni, surprizele pot aparea si ele. Insa singurul nume sigur pentru preluarea sefiei IGPR este cel al lui Cornel Ciocoiu, in prezent comandant al Politiei Capitalei. Si pe care toate sursele posibile il dau drept singurul ofiter din randurile „lupilor tineri” care poate asigura functionalitatea la parametri normali a Politiei Romane.

author avatar
Catalin Tache
4.299 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca pleaca maramureseanul Buda din conducerea Politiei de frontiera, poate pleaca si maramureseanul Turda,cu domiciliul stabil in Arad,actualmenta seful P.T.F Aeroport Timisoara,cu multe bube in cap de pe vremea cand”activa” la P.T.F.Moravita,cel care vine la seviciu „cand vrea muschii lui”, pe motiv ca are „cestiuni arzatoare la ordinea zilei” pe agenda sa zilnica de lucru,cel care se lauda ca el nu discuta cu oricine ci doar la nivel de ministru.Dle ministru Dusa cred ca e imperios necesar sa trimiteti o echipa serioasa de control la P.T.F.Aeroport Timisoara,unde buboiul e cat casa si daca se sparge pute urat de tot.

  2. Daca vor fi schimbati, din conducerea politiei de frontiera toti chestorii facuti la „ploaia de stele” sau la recomandarea serviciilor si vor fi inlocuiti cu oameni care au trecut macar odata printr-o scoala de politie sau scolala militara, manageri care sa intelega ca cea mai importanta investitie este aceea facuta in oameni si in pregatirea lor pentru munca de politie, poate ca institutia isi va recapata prestigiul, terfelit doar fiindca asa a dorit un faraon. Este interesant daca, in viitor, va fi cineva tras la raspundere, pentru aceasta asazisa reforma a politiei de frontiera -foarte costisitoare atunci cand s-a facut dar si in prezent si absolut ineficienta- reforma in urma careia unii sau mai ales cu o stea pe epolet, probabil pentru a ascunde ratarile si calculele eronate. De fapt, regionalizarea, atat de dorita de faraon, a inceput prin regionalizarea institutiilor, dincolo de orice costuri si urmarile dramatice de ordin socio-economic, reformare care s-a putut infaptui doar cu ajutorul slugailor, care au trebuit sa ascunda adevarata situatie si sa prezinte totul ca pe un triumf. Sper ca politistii de frontiera sa nu-l uite prea curand pe buda ioan. Este un foarte bun element de comparatie, pe partea de minus. Dincolo de vorbarie si aparente, care prind la presa sau in discutii superficiale cu oameni din afara institutiei, este cel mai slab comandant al politiei de frontiera din ultimii 20 de ani. Cine are indoieli poate sa-si aduca aminte si sa compare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger