AcasăNewsVezi in ce colivie de aur este inchis Strauss-Kahn

Vezi in ce colivie de aur este inchis Strauss-Kahn

Empire Building din Manhattan, colivia de aur alui DSKEmpire Building din Manhattan, colivia de aur alui DSK. Foto: Le Parisien

Vineri seara tarziu, Dominique Strauss-Kahn si-a gasit in sfarsit un adapost provizoriu in sudul Manhattanului. El este gazduit intr-o cladire veche in stil victorian, Empire Building , la numarul 71 pe Broadway, la doi pasi de Ground Zero si de biserica Trinity Church, una dintre cele mai batrane din New York.

Empire Building din Manhattan, colivia de aur a lui DSK
Empire Building din Manhattan, colivia de aur a lui DSK. Foto: Le Parisien

Vineri dimineata, proprietarii imobilului din Bristol Plaza din strada 65, unde Anne Sinclair, nevasta lui DSK, inchiriase un apartament, s-au opus venirii fostului director FMI, acuzat de agresiune sexuala.

In Empire Building , Strauss-Kahn este gazduit de societatea de securitate, agreata de autoritatile din New York, care il supravegheaza. Aceasta pana ce apropiatii ii vor gasi un alt adapost in Manhattan, unde este consemnat in asteptarea procesului.

Administratorul imobilului a trimis ieri un mail locatarilor informandu-i ca noul venit va sta aici „pana la sfarsitul saptamanii”. Societatea de securitate care il pazeste detine in Empire Building, langa statia de metrou Wall Street, mai multe apartamente destinate celor eliberati pe cautiune. Reporterii Le Parisien au reusit sa intre in cladirea a carei intrare este pazita de politisti stationati in hol.

Fostul director FMI isi petrece primul week end in stare de libertate supravegheata in cartierul afacerilor, The Financial District, la etajul patru al acestei cladiri extrem de selecte. Holul de marmura are decoratiuni din aluminiu, pe partea stanga sunt ascensoarele care duc spre apartamente.

In interiorul cladirii in care este gazduit sub paza DSK
In interiorul cladirii in care este gazduit sub paza DSK. Foto: Le Parisien

La etaje, pe culoare calci pe o mocheta verde oarecum monotona. Peretii sunt vopsiti intr-un galben spalacit.

DSK locuieste intr-un apartament cu doua camere, inalte de aproape cinci metri, cu pereti albi. Ca in toate imobilele de acest gen din New York, cu cat apartamentele sunt la etajele de mai jos, cu atat tavanul este mai inalt si pot fi amenajate supraetaje interioare”, povesteste un avocat care locuieste in Empire Buiding si caruia i se pastreaza anonimatul.

„Este o cladire de lux, caci a gasi un apartament aici nu e treaba usoara. Trebuie sa prezinti garantii serioase ca sa fii acceptat”, dezvaluie avocatul care plateste 2300$ pe luna chirie, pentru apartamentul sau de 60 de metri patrati. „Apartamentul lui Dominique Strauss-Kahn trebuie sa aiba cel putin 120-150 de metri patrati, dupa estimarile mele. Apartamentele astea sunt extrem de confortabile, podeaua este din parchet, ferestrele cu geamuri-ghilotina sunt imense. Este foarte placut. Totul este inchiriat mobilat. Avem aici o sala de gimnastica, un serviciu de spalatorie si un sistem de livrare a cumparaturilor la domiciliu, ceea ce e foarte comod”, ofera detalii tanarul avocat, care marturiseste ca „nu e deloc tentat sa bata la usa lui DSK„.

Sase garzi de corp desemnate de tribunal fac cu schimbul pe langa fostul director al FMI pentru a-l supraveghea. DSK nu va putea profita de splendida terasa de la etajul 23 care ofera o panorama magnifica asupra sudului insulei Manhattan. Intre doi pini se detaseaza santierul de la Ground Zero si o vedere exceptionala asupra orasului New Jersey, peste fluviul Hudson. Terasa este o oaza de liniste, cu mobilier din lemn de tec in jurul unei bucatarii exterioare pentru gratarele locatarilor, pe care DSK nu ii va intalni.

author avatar
Adrian Patrusca
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger