Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Vezi de ce Elvetia e cea mai bine guvernata tara

Vezi de ce Elvetia e cea mai bine guvernata tara

Autor:

Institutul Legatum a publicat topul celor mai bine guvernate tari pe ultimul an, Elvetia conducand detasat.

 

top tari prosperitate copy 300x216 Vezi de ce Elvetia e cea mai bine guvernata tara

„Unul pentru toti si toti pentru unul”, deviza muschetarilor, este moto-ul reprezentantilor Partidului Poporului Elvetian, care au adus stabilitate politica in Parlament

Institutul Legatum este o organizatie internationala de studii stiintifice, avand sediul in Dubai. In fiecare an, intocmeste topul celor mai bine guvernate tari, analizand conditiile sociale, politice si economice ale populatiei din 110 tari ale lumii, totalizand 90% din populatia planetei. Scopul propus este gasirea modalitatilor prin care sa fie stimulata prosperitatea. Astfel, pe locul intai se afla Elvetia, care are un sistem foarte bine organizat privind controlul si echilibrul vietii economice si politice. Elvetia exceleaza la toate capitolele, datorita libertatii acordate initiativelor individuale si politice, concomitent cu un sistem democratic corect.

Romania, mediocra la toate

Pe locul doi se situeaza Danemarca, remarcandu-se prin sistemul sau electoral punctual, care nu a necesitat amendamente, si printr-o administratie eficienta, fiind eliminata birocratia. SUA, aflate pe locul trei, se disting printr-un sistem concurential ireprosabil si a unei justitii bazata pe respectarea riguroasa a literei si spiritului legii. Urmeaza Noua Zeelanda, datorita increderii in conducatori a populatiei, ceea ce constituie calea sigura spre prosperitate, Canada, pe locul cinci, datorita grijii administratiei pentru populatia nevoiasa sau aflata in dificultate. Romania se situeaza pe locul 51, cam la jumatate, inregistrand valori medii la toate criteriile, mai putin „capitalul social”, unde e pe rosu, la pericol! Acest capitol se refera la increderea oamenilor unii in altii si impreuna in guvernare! No comment!
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!