AcasăNewsVezi cine sunt campionii chiulului in Parlament!

Vezi cine sunt campionii chiulului in Parlament!

Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Politici Publice, referitor la „Bilantul activitatii parlamentare dupa doi ani de mandat”, au avut loc 1.098 de voturi finale la Camera Deputatilor si 1.337 la Senat. Studiul acopera perioada decembrie 2008-decembrie 2010. Cercetarea releva cine sunt parlamentarii cu cele mai putine prezente la voturile finale asupra actelor normative dezbatute.

Crin Antonescu, Dan Voiculescu si Ioan Ghise sunt senatorii cu cea mai slaba prezenta la voturile finale din plenul Senatului, potrivit IPP. Astfel, Crin Antonescu (PNL) a participat la 1,3% dintre cele 1.337 de voturi finale de la Senat, respectiv la 18 voturi finale. Dan Voiculescu (PC) are o prezenta la voturile finale de 7,5%, participand la 100 de voturi finale, iar Ioan Ghise (PNL) are o prezenta de aproape 10%, fiind prezent la 128 de voturi finale. Printre cei cu prezenta scazuta la voturile finale din Senat se mai numara: Dan Radu Rusanu (PNL) – 11,4%, Cristian David (PNL) – 18,8%; Dan Sova (PSD) – 22,5%; Liviu Campanu (UNPR) – 22,9%, Miron Mitrea (PSD) – 23,1% si Verestoy Attila (UDMR) – 25,4%. potrivit rezultatelor studiului IPP, citate de Mediafax.

Senatorii cu cea mai mare prezenta la voturile finale ale Senatului sunt David Gheorghe (PDL) – 97,7%, Dorel Borza (PDL) – 93,9%, Ion Ruset (PDL) – 93,7%, Dumitru Oprea (PDL) – 90,3% si Iulian Urban (PDL) – 88,7%.

La Camera Deputatilor, cea mai slaba prezenta o inregistreaza Viorel Hrebenciuc (PSD) cu 16,70%. Hrebenciuc a participat la 183 dintre cele 1.098 de voturi finale. El este urmat de Bogdan Niculescu Duvaz (PSD), care are o medie de prezenta de 20,8%, participand la 229 de voturi finale. Printre deputatii cu prezentele cele mai scazute se mai numara Doru Claudian Frunzulica (PSD) – 23,6%, Robert Negoita (PSD) – 23,9% si Cristian Rizea (PSD) – 24,5%.

Deputatul cu cea mai mare prezenta la voturile finale din Camera Deputatilor este Ovidiu Gant, reprezentant al minoritatilor nationale, care a participat la 1.094 dintre cele 1.098 de voturi finale ale Camerei (99,5%). El este urmat de Iustin Marinel Cionca Arghir (PDL) cu o prezenta de 98,9%, Gheorghe Ciobanu (PDL) cu 98,4%, Marton Arpad (UDMR) cu 97,5% prezenta si Adrian Florescu (PDL) cu 97,4% prezenta.

Potrivit calculelor IPP, doua minute dureaza, in medie, dezbaterea si votul final in plenul Senatului asupra unui proiect de lege, iar media prezentei pentru perioada decembrie 2008-decembrie 2010, la Senat, a fost de 56,4%. Senatorii au tendinta de a lipsi mai mult, arata datele IPP.

Grupul din Senat cu cea mai mare prezenta medie in perioada de referinta de doi ani este PDL, cu 64,4%. Urmeaza UDMR, cu 54,3%, PSD cu 53,4% si PNL cu 49,8%.

La Camera Deputatilor, potrivit studiului IPP, se aloca in medie mai putin de un minut pentru dezbatere si vot pentru fiecare vot final. Grupul parlamentar cu cea mai mare prezenta este, si la Camera, cel al PDL cu o medie de 80,2% in perioada decembrie 2008-decembrie 2010. PDL este urmat de deputatii reprezentand minoritatile, care au inregistrat o prezenta medie de 78,7%, UDMR cu o prezenta medie de 77,2%, PSD cu 61,1% si PNL cu 58,9%.

In clasamentul prezentei liderilor de grup de la Camera, pe primul loc se situeaza Mircea Toader (PDL) cu 91,3%, urmat de Mircea Dusa (PSD) cu o prezenta de 70%, in timp ce liderul grupului PNL, Calin Popescu Tariceanu, este pe ultimul loc in topul prezentei liderilor de grup, cu o medie de 43% prezenta la voturile finale date in plenul Camerei.

 

author avatar
Adrian Patrusca
221 afisari

5 COMENTARII

  1. Pacat, Cri Antonesacu, prin alianta cu comunistii vopsiti, si-a ratat PENTRU TOTODEAUNA,SANSA DE A INTRA CERL PUTIN INTR-UN GUVERN, NMU NE MAI GANDIM CA pRESEDINTE.pCAT, ATATIA oameni si-au pus speranta in el.uN CHIULANGIU SI UN lenes!

  2. activitatea pe care o fac voiculescu si antonescu este destul de constructiva pentru tara

  3. IPP-ul e condus de basescu….iar in alta ordine de idei…conteaza faptele…nu dormitul in sala fiindca de voturi oricum se ocupa roberta in stilul ei fraudulos…iar daca vorbim de fapte bune…voiculescu e lider…asa cum a schimbat sectorul 4, asa va schimba si Romania. Succes!!

  4. mai, ipp-ul asta este controlat de basecu. se stie asta. asa ca, ma indoiesc ca aceste rezultate sunt reale. mai ales ca voiculescu este cel mai activ parlamentar, cu cele mai multe initiative votate. mai mult, mergeti in sectorul 4 si veti afla ce parere au cetatenii despre voiculescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger