AcasăNewsVezi ce presedinti americani au fost bantuiti de OZN-uri!

Vezi ce presedinti americani au fost bantuiti de OZN-uri!

Multi presedinti ai Statelor Unite au fost interesati, in timpul mandatelor lor, de OZN-uri si extraterestri. Unii dintre ei au si intrat in contact cu asemenea obiecte necunoascute, scrie Pravda, citand documente din arhivele OZN americane recent declasificate.

In 1948, presedintele Harry Truman l-a convocat pe asistentul sau, Robert Landry in Biroul Oval si i-a ordonat sa-i prezinte la fiecare trei luni rapoarte despre farfuriile zburatoare observate deasupra teritoriului american. Odata, Truman i-a cerut chiar sa investigheze aparitia unui obiect misterios deasupra Washingtonului, pe care el il vazuse de la fereastra.

Agentul CIA Gerald Haines spune ca in iulie 1952, administratia prezidentiala a fost serios tulburata de „un val masiv de OZN-uri observate desupra Statelor Unite„. A existat chiar un ordin sa fie doborat orice obiect zburator neidentificat.

Cele mai multe OZN-uri „prezidentiale” sunt legate de Dwight Eisenhower. Exista dovezi ca in 1952 ceva extraordinar i s-a intamplat lui Eisenhower. Iata povestea unui ofiter de marina care la timpul respectiv era imbarcat pe portavionul „Franklin Roosevelt”:

„Ne aflam la nord-est de Marea Britanie impreuna cu o flota NATO. In jurul orei 1.30 AM la dreapta noastra a aparut un OZN urias alb-albastru. A coborat si a plutit la 30 de metri deasupra apei. Apoi OZN-ul s-a ridicat si a zburat spre stanga. Generalul Eisenhower, care a sosit cu elicopterul, insotit de comandatul flotei, pasea pe punte chiar in acel moment. Am privit OZN-ul vreo zece minute.”

Sigur, se poate presupune ca si aceasta este doar o alta poveste cu farfurii zburatoare. Totusi, evenimentele din ianuarie 1972 au provocat un tam tam urias.

Pe 12 ianuarie 1972, Sherry Eckhardt, o locuitoare din Oklahoma vorbea la telefon cu mama ei. Deodata, in receptor s-a auzit ca un trosnet si o voce necunoscuta vorbind agitat: „Am dat alarma… Avem pe un radar obiecte deasupra Oceanului Pacific si a Golfului Mexic… Avioanele de vanatoare se indreapta intr-acolo… Un obiect a cazut in Oceanul Pacific, avioanele de vanatoare sunt doborate.” Uluita, Sherry i-a facut sotului ei un semn sa ridice receptorul unui telefon din alta camera. Impreuna au auzit: „Da-mi-l pe presedinte la telefon!” Apoi au auzit o voce asemanatoare cu a lui Richard Nixon.

Bineinteles, cuplul a povestit totul presei. Un scandal urias a izbucnit. Casa Alba si Air Force au facut o dezmintire televizata: nu au fost OZN-uri, nimeni nu a fost doborat. Totusi, responsabili de la telefoane au recunoscut ca teoretic Eckhardt ar fi putut din greseala sa fi fost conectata la linia de comunicatii guvernamentale.

Dar cea mai socanta si absolut credibila marturie a unui contact cu un OZN a fost facuta de presedintele Jimmy Carter. Se intampla pe 6 ianuarie 1969. Carter a vazut pe cer un urias obiect incandescent care isi schimba culorile. „A fost cel mai diavolesc lucru pe care l-am vazut in viata mea”, a declarat fostul presedinte.

In timpul campaniei sale prezidentiale, Carter a promis ca va declasifica toate informatiile despre OZN-uri observate in Statele Unite. S-a tinut de cuvant si un numar mare de documente a devenit accesibil publicului larg.

Ronald Reagan a fost un alt presedinte care a vazut OZN-uri, inca din vreme cand era guvernator. Reagan se afla in avion. Iata ce i-a spus el reporterului Norman Miller: „L-am urmarit cateva minute. Era o lumina alba stralucitoare. L-am urmarit pana la Bakersfield, cand, brusc, spre uimirea noastra de nedescris, s-a ridicat cu o viteza formidabila spre cer.”

La un moment dat, o proiectie privata a filmului „ET” al lui Steven Spielberg a fost programata pentru Reagan in compania regizorului. Dupa proiectie, Reagan s-a aplecat spre Spielberg, l-a batut pe umar si i-a spus incet: „Stii, nu sunt sase oameni in camera asta care stiu cat de adevarat este”.

 

author avatar
Matei Brancoveanu
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger