AcasăNewsVezi care sunt conditiile acordarii ajutorului pentru incalzire

Vezi care sunt conditiile acordarii ajutorului pentru incalzire

ajutor incalzireProgramul de ajutor pentru încălzire începe luni, 16 ianuarie. Cine trebuie să completeze declaraţiile pe proprie răspundere

Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energia termica furnizata de sistemul centralizat ar putea beneficia de un ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat de la bugetul de stat in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de 786 de lei in cazul familiilor si 1.082 de lei in cazul persoanei singure. Asa prevede o ordonanta de Urgenta a Guvernului lansata pe site-ul Ministerului Muncii in dezbatere publica.

ajutor incalzirePotrivit  proiectului , autoritatile locale pot acorda consumatorilor vulnerabili ajutoare din bugetele locale pentru incalzirea locuintei cu energie termica, in completarea celor de la bugetul de stat. In acest caz compensarile de la bugetul de stat merg de la 90 la suta, acolo unde venitul net pe membru de familie este de pana la 155 lei, pana la 5 la suta daca venitul mediu net este cuprins intre 615,1 lei si 786 lei.

Pentru cei care folosesc la incalzirea locuintei gaze naturale, ajutoarele lunare pornesc de la 262 lei, daca venitul net pe membru de familie este de pana la 155 lei, si ajunge la 19 lei lunar , in cazul in care venitul mediu net este cuprins intre 540,1 lei si 615 lei.

Familiile care folosesc incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri vor primi un ajutor de incalzire care porneste de la 54 lei, in cazurile cu cele mai mici venituri – de pana la 155 lei – si ajung la 16 lei pentru familiile cu venituri mai mari.

author avatar
Cornelia Draghici
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger