Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » VEZI AICI subiectele la istorie si matematica de la BAC-ul de toamna!

VEZI AICI subiectele la istorie si matematica de la BAC-ul de toamna!

Autor:

Subiectele la istorie din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului au inclus trei mari puncte. Cel mai important dintre acestea a fost elaborarea unui eseu de doua pagini despre statul roman din secolul XIX-inceput de secol XX. La matematica, elevii au avut de rezolvat, de asemenea, trei subiecte, fiecare valorand 30 de puncte.

 

bacalaureat 2011 subiect barem ultima proba 300x179 VEZI AICI subiectele la istorie si matematica de la BAC ul de toamna!Proba de istorie

La primul punct, elevii au avut de rezolvat doua cerinte – un subiect legat de cnezatele romanesti din Oltenia din prima jumatate a secolului al XIII-lea si al doilea, legat de entitatile romanesti de la Sud de Carpati si invazia mongola din 1241, potrivit citynews.ro.

La punctul al doilea elevii au avut de raspuns unor cerinte avand in fata un text despre Spania in epoca moderna. Fiecare dintre cele doua subiecte a fost notat cu 30 de puncte.

De asemenea, candidatii care au sustinut proba la istorie au avut de elaborat un eseu de circa doua pagini despre statul roman in secolul XIX si prima jumatate a secolului XX, in care sa mentioneze aspecte ce au contribuit la consolidarea statului roman modern, dar si anumite actiuni in care Romania s-a implicat pe plan extern.

Subiectele la matematica

Proba de matematica a avut trei subiecte. Primul le cerea elevilor sa rezolve o progresie matematica, sa calculeze raza unui cerc si o problema cu procente. Al doilea subiect a avut doua cerinte si a presupus aflarea determinantului unei matrici, respectiv definirea legii de compozitie a unei multimi de numere reale. Al treilea subiect, cu un grad mai ridicat de dificultate, a inclus probleme cu functii.

Candidatii inscrisi la sesiunea de toamna a BAC-ului au sustinut miercuri proba scrisa obligatorie a profilului, la matematica, respectiv istorie.

Rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afisate pe 4 septembrie, contestatiile putand fi depuse pana la orele 20 ale aceleiasi zile. Pe 7 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

subiecte la istorie 300x225 VEZI AICI subiectele la istorie si matematica de la BAC ul de toamna!subiecte istorie 2 225x300 VEZI AICI subiectele la istorie si matematica de la BAC ul de toamna!subiecte matematica BAC 225x300 VEZI AICI subiectele la istorie si matematica de la BAC ul de toamna!
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!