AcasăNewsVesti rele despre vreme, pentru urmatorul interval: ploi abundente si vant puternic

Vesti rele despre vreme, pentru urmatorul interval: ploi abundente si vant puternic

Nici vorba sa primim vesti bune de la meteorologi, cel putin nu in ceea ce priveste inceputul saptamanii viitoare. Cum prognoza de scurta durata indica apropiarea unui val de precipitatii insemnate cantitativ, dar si de vant puternic, meteorologii au emis o atentionare valabila pentru majoritatea regiunilor.

Astfel, incepand cu primele ore ale zilei de luni, mai precis din 6 aprilie, ora 01, sunt anuntate ploi insemnate,indeosebi in estul si sud-estul tarii, precum si in Carpatii Orientali si Meridionali. Conform specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), ploile pot depasi 15-20 de litri/mp, la nivel local, insa si 30-35 l/mp, insa doar izolat. Si vantul isi va face simtita prezenta, meteorologii asteptandu-se ca, la rafala, sa se inregistreze viteze ce depasesc limita a 55-60 km/h.

Vremea rea va continua si marti, pana catre amiaza, mai precis pana la ora 15, cand expira prezenta informare, cu mentiunea ca, in intervalul amintit, in Moldova vor fi preciptatii mixte (ploi si lapovita) care, pe parcursul noptii de luni spre amrti, se pot semnala si in Oltenia si Muntenia, insa doar pe arii restranse.

De asemenea, la munte vor cadea ninsori, ca urmare se poate depune un nou strat de zapada. Mai mult, anunta ANM, pot aparea ninsori viscolite.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger