AcasăNewsVesti proaste pentru toti soferii: Rovinieta se scumpeste semnificativ!

Vesti proaste pentru toti soferii: Rovinieta se scumpeste semnificativ!

Soferii ar putea scoate cu pana la 66% mai multi bani din portofel atunci cand isi cumpara rovinieta, cresterile variind in functie de perioada de valabilitate, in cazul vehiculelor de transport marfa si persoane.

Daca proiectul propus de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) va fi aprobat, preturile rovinietelor ar creste semnificativ, in unele cazuri. Astfel, tariful pentru taxa de drum valabila o saptamana va fi de cinci euro, fata de trei euro, cat costa in prezent, cel pentru rovinieta valabila o luna va ajunge la zece euro – fata de sapte in prezent, in timp ce pentru rovinieta pe un an soferii vor plati cu patru euro in plus, adica 32 de euro.

In plus, va mai aparea un nou tip de rovigneta, cea valabila zece zile – pentru autovehiculele pana in 3,5 tone, pentru care costul propus este de sase euro, si va fi eliminat cel cu valabilitate 90 de zile. Cei mai afectati de cresterea tarifelor vor fi transportatorii de marfa care cumpara rovinieta pe o perioada scurta.

Cele mai avantajoase pentru soferi sunt rovignetele cumparate pe termen lung. De exemplu, pentru un vehicul de transport care depaseste 12 tone pretul unei rovignete cu perioada de valabilitate un an este de 900 de euro in loc de 1.210 euro. Noile tarife ar putea intra in vigoare incepand cu data de 16 octombrie.

author avatar
Alina Costache
727 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger