AcasăNewsVesti proaste pentru elevi: Noi modificari legat de admiterea la liceu!

Vesti proaste pentru elevi: Noi modificari legat de admiterea la liceu!

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, joi, ca incepand cu anul 2015 admiterea in licee se va face cu medii de minimum 5, precizand ca intervalul de doi ani pana la intrarea in vigoare a reglementarii este necesar pentru pregatirea acesteia.

Pricopie a facut anuntul joi, la prezentarea bilantului anului scolar 2012-3013 in Capitala, precizarea fiind aplaudata de directorii unitatilor de invatamant prezenti la eveniment.

Daca pana in anul scolar 2012-2013, inclusiv, media de admitere in liceu a fost calculata ca medie aritmetica dintre media notelor de la evaluarea nationala si media generala a anilor de gimnaziu, din anul scolar 2013-2014, media de la evaluarea nationala va reprezenta 75%, in timp ce ponderea notelor din ciclul gimnazial va fi de numai 25 de procente.

In 2013, peste 6.700 de elevi au fost admisi in clasa a IX-a, la prima etapa de repartizare in licee, cu medii sub 5, cei mai multi dintre ei, 5.066, fiind repartizati in unitati de invatamant din mediul urban si doar 1.677 in licee din rural, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale.

author avatar
Alina Costache
643 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger