AcasăNewsVesti bune: Salariul minim si punctul de pensie se vor majora in...

Vesti bune: Salariul minim si punctul de pensie se vor majora in prima jumate a anului

Salariul minim va fi majorat in doua transe, astfel, pe 1 februarie acesta va creste cu 50 de lei si va ajunge la 750 de lei, iar in luna iulie se va aplica o noua majorare, cand minimul pe economie va ajunge la 800 de lei.

Si punctul de pensie va creste cu 30 de lei, de la 732 de lei la 762 de lei, marirea aplicandu-se de la 1 ianuarie 2013. Pensiile sociale, insa, nu se vor nemodifica, ele ramanand in continuare la valoarea de 350 de lei pe luna.

Salariul minim pe economie va fi majorat in doua transe a cate 50 de lei, ajungand pe data de 1 iulie de la 700 de lei, cat este in prezent, pana la 800 de lei. Decizia este posibil sa nu multumeasca sindicatele care ar fi dorit o marire a salariului pana la cel putin 850 de lei.

Cei mai afectati de aceste masuri vor fi angajatorii din mediul privat care vor fi nevoiti sa scoata mai mult din buzunar atat pentru angajati cat si pentru darile la stat. Salariile bugetarilor nu sunt vizate de aceste masuri, deoarece, dupa cum declara premierul Victor Ponta, in acest sector minimul salariilor depaseste 800 de lei.

In primele trei saptamani din luna ianuarie a scazut numarul angajatilor care au contracte cu norma intreaga, de la 538.366 in decembrie la 536.839.

author avatar
Alina Costache
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger