AcasăNewsVestele galbene si sindicalistii intra in greva nationala

Vestele galbene si sindicalistii intra in greva nationala

Nici ei nu mai stiu ce vor, dar e sigur ca umbla dupa capital politic

Sindicatul Confederatiei Generale a Muncii (CGT)au organizat  ieri o „greva nationala de 24 de ore”, manifestatii  la care au participat  “Gilets jaunes” (dar si partide de stanga) pentru a cere cresteri de salarii, justitie fiscala si “libertatea de a manifesta”. Sa vezi coincidenta, tot marti urma sa fie votata in Parlamentul francez legea „anti-spargatori”, care le ofera prefectilor posibilitatea de a interzice manifestatiile, criticata vehement de sindicate. Context in care referendumul planuit de presedintele Macron pentru a aplana protestele „vestelor galbene” risca sa se inece intr-o mare de incertitudini.

Nici ei nu mai stiu ce vor dar e sigur ca umbla dupa capital politic

In 30 de departamente  sunt prevazute „demonstratii galbene si rosii”, avertiza secretarul general al CGT din Franta, Philippe Martinez, peste 160 de manifestatii cu  preavize de greva, in special in domeniul functionarilor publici si al transporturilor publice. Miscarea a debutat in noaptea de luni spre marti in uriasa  piata internationala de alimentatie din Rungis, la periferia Parisului, si este sustinuta si de alte sindicate , insa GFDT, principalul sindicat francez alaturi de CGT, nu a acceptat sa se ralieze mobilizarii. AFP se intreaba daca se mai poate vorbi de o “convergenta”: chiar daca in ultimele zile, persoane care se revendicau din miscarea „vestelor galbene” si-au sporit pe Twitter apelurile de raliere la initiativa CGT, printre acestea fiind si Eric Drouet, una dintre personalitatile miscarii, pana acum, in afara de cateva initiative comune foarte rare, in special la Toulouse (sud-est) sau in capitala franceza, nu se intrevede o „unitate”.

author avatar
Andrei Coman
202 afisari

1 COMENTARIU

  1. Liderii de sindicat ar face bine sa se „ralieze” urgent Vestelor Galbene, daca vor sa scape de „ghilotina” care va veni, pentru ca miscarea a debutat in afara controlului politic sau sindical, tocmai impotriva acestora, stiindu-se ca, de la venirea lui, Macron i-a „mituit” pe lideri, preconizand opozitia francezilor la masurile „progresiste” pe care le avea in vedere…Din pacate, pentru Macron, in timpul mandatului sau, democratia din Franta a crapat si s-a vazut ca imparatul e gol. Tara revolutiei, mama democratiei moderne se confrunta cu adevarul presei controlate, cu pumnul in gura (si la propriu!), cu saracia mascata, cu ingradirea dreptului la munca, cu discriminari de care n-am auzit inca de pe vremea dominatiei albe din Africa de Sud. Mai mult, ca pe vremea experientei Ciolos, bogatii sunt scutiti de taxe, multinationalele fac legile iar poporul este jignit de la cel mai inalt nivel chiar de alesul lui,,,Cea mai mare realizare a manifestatiilor galbene este devoalarea armatei antipopulatie, creata si crescuta pe banii ei. Daca ar fi dispus de o asemenea logistica, niciodata Parisul n-ar fi fost ocupat, iar acest lucru este vizibil si in pietele belgiene, olandeze, sau germane, cu aceeasi brutalitate in manifestari…Ma tot gandesc daca nu cumva atacul la jandarmeria noastra timida nu s-a facut tocmai ca, profitand de aceasta fereastra Overton, sa se creeze o „forta de interventie” la fel de profesionista ca aia din vest si la fel de inumana…Precedentul a fost creat, in 1986 (parca). dupa masacrul de pe un stadion din Bruxelles (!!!!), Ceausescu a infiintat BAOLP (nu stiu cum se numea atunci), ca forta de interventie urbana pe stadioane, un soi de politia antihuligani (nu impotriva „oponentilor” regimului, care n-au existat niciodata!). Desi nu vedem la TV, manifestatiile continua, tot mai indarjite, in ciuda barbariei fortelor de securitate, ale caror violente sunt aplaudate de Macron, care minimalizeaza importanta pierderilor de vieti pe care o pune pe seama „prostiei”. Nu sunt oracol, dar, vazand, de aproape, fenomenul. mi-e tare teama de trezirea zombilor corporatisti, ca aici avem o problema mondiala, astia, odata parazitand o multinationala, sufera un soi de lobotomizare si mi-e groaza de dimineata in care vor realiza ca traiesc pe credit, ca astia nici nu mai vad alternative si nici nu inteleg de unde li se trage…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger