AcasăNewsVestele Galbene, bilantul condamnarilor

Vestele Galbene, bilantul condamnarilor

O sa se umple salile de judecata

Aproximativ 2.000 de persoane au fost condamnate in Franta, dintre cele peste 8.700 retinute, de la inceputul miscarii de protest a ”vestelor”, pe 17 noiembrie, a anuntat ministrul francez al Justitiei Nicole Belloubet.  Un raport care vine in contextul unui climat social si politic extrem de tensionat in Hexagon, la care se adauga si o noua polemica dupa violenta fortelor de ordine in care este implicat direct presedintele Emmanuel Macron.

O sa se umple salile de judecata

“Din cele 2.000 de hotarari judecatoresti care au avut loc deja, 40% sunt condamnari la inchisoare si 60% sunt alte tipuri de sanctiuni, de exemplu munca in folosul comunitatii, pedepse cu suspendare etc. Aproape 1.800 de persoane arestate la demonstratii, care au loc in fiecare sambata de peste patru luni in Franta, urmeaza sa fie judecate”, spune Belloubet, care a salutat masurile de securitate puse in aplicare pentru a supraveghea protestele de sambata dupa ce  Guvernul francez a demis inalti ofiteri de politie, intre care prefectul politiei din Paris. Imaginile cu septuagenara Genevieve Legacy, zacand pe jos cu capul plin de sange la protestele desfasurate la Nisa, au aprins retelele de socializare, mai ales ca dupa evenimente, presedintele Macron i-a urat ”insanatosire grabnica si probabil ceva intelepciune”.

epa07459131 Protesters from the Gilets Jaunes Yellow Vests movement holding a French flag face French anti riot police officers during clashes as part as the Act XIX demonstration the 19th consecutive national protest on a Saturday in Paris France 23 March 2019 To prevent a repeat of the last week riots French authorities have banned demonstrations in a large area in the west of Paris including the Champs Elysees Yellow vest organizers called on social media for protests in different places in Paris EPAYOAN VALAT<br >Dostawca PAPEPA

”Cand stii ca esti fragil, ca poti fi lovit, nu te duci in locuri interzise si nu te expui la astfel de situatii”, a declarat liderul de la Elysee pentru cotidianul Nice-Matin. Femeia este in prezent spitalizata cu multiple fracturi craniene, dar cu toate ca a fost deschisa o ancheta pentru a stabili circumstantele incidentului, familia sa a anuntat ca se va adresa justitiei. ”Ca a existat o interdictie de a manifesta, ca manifestatia nu a fost declarata, aceasta conteaza mai putin; din punctul de vedere al dreptului, intrebarea este daca sarja fortelor de ordine a fost sau nu proportionata si daca este constituita infractiunea din partea politistilor”, a declarat avocata  victimei.

author avatar
Andrei Coman
130 afisari

1 COMENTARIU

  1. Totul a fost , este si va fi sub control in Franta . O tara de care Romania are nevoie ca de aer. Franta este componenta binomului cu alta forta , Germania. De ambele Romania are nevoie in Europa unita. Unele mari puteri au bagat bani seriosi chestia vetelor galbene dar e foarte greu tabilizezi o tara in care elitele stau de veghe. Franta este o tara puternica in care viata merge inainte. Este o forta militara si economica cu o traditie bine cunoscuta in istoria Europei. Nivelul de trai este ridicat . Cetatenii simt ca sunt aparati de institutiile publice nu ca in tarile din estul continentului. Foarte multi romani au fost prin Franta si isi dau seama ca ce spunem noi nu sunt gogosi. Sa ne rugam pentru integrarea Europei in care Romania este si va fi parte , restul Dragnea si clica lui este istorie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger