AcasăNewsVeste excelenta pentru militarii MApN

Veste excelenta pentru militarii MApN

Dorel Caprar, presedintele Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor, a reusit sa miste un proiect legislativ mult asteptat de catre toate cadrele MApN.

„Am sustinut astazi in plenul Camerei Deputatilor initiativa legislativa, al carei co-initiator sunt, ce prevede ca suma compensatorie acordata cu titlu de chirie cadrelor militare vizate sa poata fi utilizata de catre acestea fie in vederea achitarii chiriei, fie in vederea achitarii ratei (fractiunii din rata) pe care o platesc pentru achizitia unei locuinte. Aceasta categorie profesionala merita si trebuie tratata cu respect. Este opinia pe care o exprim in calitate de presedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si al tuturor membrilor comisiei mentionate. Consider ca efectele concrete ale acestei initiative legislative sunt eminamente pozitive iar modalitatile de recompensare a politistilor si militarilor au menirea de a maximiza atitudinea aceste cadre in considerarea obligatiilor deosebite care le revin, in vederea loializarii fata de institutiile in care isi desfasoara activitatea, fata de valorile si principiile statului roman si ale Uniunii Europene, in spiritul unei deserviri cat mai competente si adecvate a beneficiarului activitatii lor, cetateanul. Institutiile din domeniul securitatii nationale sunt de o importanta deosebita pentru mentinerea si restabilirea echilibrului, ordinii si sigurantei societatii si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti”, a declarat Doru Caprar.

author avatar
Andrei Coman
612 afisari

3 COMENTARII

  1. Considerați că astfel de inițiative parlamentare ar trebui să indice și sursele de finanțare și să aibă și acordul Ministerului de Finanțe ?
    I-ați „așeza” alături de categoriile de populație defavorizate ?

  2. Masura nu este numai pentru MAPN ci pentru tot sistemul de aparare si siguranta nationala,iar cuantumul nu acopera decat o fractiune mica din rata ce ar urma sa o plateasca angajatii din sistem,depinde si de perioada contractului de cumparare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger