AcasăNewsVerificari la CET Govora, intr-un dosar cu peste 8 milioane de lei...

Verificari la CET Govora, intr-un dosar cu peste 8 milioane de lei prejudiciul

Politistii valceni au inceput ziua de joi cu peste 20 de perchezitii, in Capitala, dar si in altre trei judete. Cercetarile se fac intr-un dosar in care, din cate spun oamenii legii, prejudiciul adus statului ar depasi 8 milioane de lei, ceea ce inseamna ca ar sari de 1, 8 milioane de euro.

Din cate anunta IGPR, se fac 22 de perchezitii – cele mai multe – 10 la numar in judetul Valcea, 8 in Gorj, trei in Mehedinti si una in Capitala. Verificarile vizeaza, din cate anunta presa valceana, sediul CET Govora, unul dintre cei mai importanti producatori de energie termica si electrica din judet, care luna trecuta a intrat in insolventa.

Se fac cercetari intr-un dosar penal, in care sunt suspiciuni de evaziune fiscala și spalare de bani in domeniul producerii energiei electrice si termice. Politistii anunta ca din verificarile facute pana la momentul de fata a rezultat ca incepand de anul trecut si pana in decursul celui de fata, „un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrica si termica, ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli nereale, in baza unor contracte de achizitie a carbunelui incheiate cu firme de profil”, dar si ca in actele de insotire a marfii ar fi fost inscrise cantitati mult mai mari decât cele cumparate  in realitate.

Totodata, politistii sustin ca desi in documente ar fi fost mentionat carbune de calitate superioara, lucrurile nu ar fi stat tocmai asa, in realitate fiind vorba de o putere calorica a carbunelui achiziționat „mult inferioara”. Ca urmare, paguba adusa statului ar sari de 8 milioane de lei, din cate anunta politistii.

Actiunea de joi le-a apartinut politistilor valceni, sprijiniti de colegi de-ai lor din Capitala si din Mehedinti si Gorj,  dar si de procurori Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger