AcasăNewsVerificari in patru judete, intr-un caz cu 15 milioane de lei prejudiciul

Verificari in patru judete, intr-un caz cu 15 milioane de lei prejudiciul

Pe langa perchezitiile care se fac in Capitala si in sapte judete, intr-un dosar in care exista suspiciuni in privinta tranzactionarii unor materiale de constructie, alte verificari sunt in plina desfasurare, de aceasta data actiunea fiind coordonata de catre politistii si procurorii timiseni si avand legatura cu achizitionarea unor cantitati de zahar si ulei alimentar.

Concret, este vorba despre 20 de perchezitii, care includ adrese de pe raza a patru judete- Timis, Bihor, Dolj si Mehedinti. Din acte anunta IGPR, in vizorul politistilor specializati in combaterea criminalitatii organizate si a procurorilor DIICOT din Timis au intrat mai multe persoane despre care sunt indicii ca ar fi constituit un grup infractional, specializat in nereguli de natura fiscala, mai exact in evaziune.

Avand aceste suspiciuni, dar si in baza rezultatelor cercetarilor facute pana in prezent in dosarul de fata, politistii si procurorii timiseni au iesit pe teren – insotiti de jandarmi – pentru a face noi verificari.

Politistii mentioneaza ca au indicii cum ca liderul gruparii e un barbat in varsta de 55 de ani, administartor al unei societati comerciale. Si ca de acum aproximativ sapte ani acesta ar fi pus la cale un intreg circuit evazionist. Mai mult, oamenii legii vorbesc despre un grup infractional din care se presupune ca fac parte 20 de persoane, de la tineri de 28 de ani, cat si persoane de pana la 60 de ani, dar si despre structuri pe paliere. „Obiectul activitatilor infractionale ar fi constat in emiterea de facturi generatoare de TVA si cheltuieli deductibile, operatiuni fictive, in vederea legalizarii provenientei unor cantitati de zahar si ulei alimentar achizitionate ilicit de catre societatea administrata de liderul gruparii”, se precizeaza in comunicatul IGPR, din care mai aflam ca paguba cauzata statului in cauza de fata depaseste 15 milioane de lei.

Pe langa verificarile de teren, se vor face si audieri. In acest sens, nu mai putin de 20 de persoane ar urma sa ajunga, pe baza de mandat, la audieri la sediul DIICOT Timisoara.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger