Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Verificari in legatura cu procesul de insolventa a clubului Dinamo

Verificari in legatura cu procesul de insolventa a clubului Dinamo

Autor:

Se fac investigatii intr-un dosar ce are legatura cu insolventa clubului Dinamo.

 

sigla dina Verificari in legatura cu procesul de insolventa a clubului DinamoIntai s-a aflat, din directia IGPR, ca au fost perchezitii, trei la numar, in Capitala, in prima parte a zilei de joi. Una la sediul unei firme de avocatura, alta la o societate de insolventa, iar a treia la domiciliul reprezentantului unei firme de insolventa. Si ca suspiciunile din dosarul penal aflat in anchetare sunt bancruta simpla si bancruta frauduloasa, presupusul prejudiciu fiind de peste 18 milioane de lei.

Iata ce a spus Politia:

“In aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 3 perchezitii domiciliare, dintre care 2 in Bucuresti si una in judetul Ilfov, la sediul unei societati de avocatura, al unei societati de insolventa si la domiciliul reprezentantului unei firme de insolventa.

Perchezitiile sunt efectuate in cadrul unui dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de bancruta simpla si bancruta frauduloasa, fapte prevazute de art. 240 si art. 241 din Codul Penal.

Din primele verificari a reiesit ca, in perioada 2014 – 2016, cu ocazia deschiderii si derularii procedurii de insolventa si reorganizare judiciara a unei societati comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, in valoare totala de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse in planul de reorganizare, fiind prejudiciati creditorii societatii.

Cercetarile continua, pentru stabilirea intregii activitati infractionale”.

Apoi s-a aflat, din directia reprezentantilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care au un procuror ce coordoneaza perchezitiile, faptul ca ancheta are legatura cu Dinamo 1948 SA. Mai precis, dintr-un comunicat al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti remis joi rezulta ca “din cercetari a reiesit ca, in cadrul procedurii de insolventa a societatii Dinamo 1948 SA, in momentul in care a fost intocmit planul de reorganizare, inventariere si evaluare a activelor aflate in patrimoniu, a fost ascunsa o parte din activele societatii aflate in insolventa, calculate la valoarea contabila neta de peste 18.498.000 lei, in scopul de a frauda creditorii societatii”.

Ulterior a aparut si o reactie din directia clubului din Stefan cel Mare al carui actionarului majoritar e Ionut Negoita, exprimata tot prin intermediul unui comunicat de presa. Pe care il redam integral:

“Avand in vedere comunicarea efectuata de Politia Romana, potrivit careia astazi au loc investigatii legate de procesul de insolventa a FC Dinamo Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

– Societatea noastra coopereaza cu cei in drept pentru lamurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolventa al FC Dinamo Bucuresti.

– suntem ferm convinsi ca rezultatul final al acestor cercetari va confirma legalitatea si corectitudinea procesului de insolventa prin care Dinamo Bucuresti a trecut recent.

Avem aceasta convingere cu atat mai mult cu cat, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolventa, pe langa eforturile noastre, au fost angrenati si unii dintre cei mai buni specialisti din domeniu.

Eforturile clubului si ale echipelor de specialisti cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de traditie al fotbalului romanesc”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!