AcasăNewsVerificari in Bucuresti si alte 3 judete, intr-un caz cu un prejudiciu de...

Verificari in Bucuresti si alte 3 judete, intr-un caz cu un prejudiciu de milioane de euro

Politistii specializati in Investigarea Criminalitatii Economice si colegii lor de la Directia Operatiuni Speciale au iesit, luni dimineata, pe teren, pentru a face nu mai putin de 13 perchezitii.

Se fac verificaru la adrese din Capitala, Ilfov, Giurgiu si Botosani – la sediile unor firme si la locuintele unor persoane banuite de evaziune, in comertul cu materiale de constructii. Conform IGPR, prejudiciul ce ar fi fost produs in cazul de fata s-ar apropia de 6,5 milioane de euro.

Actiunea oamenilor legii in cazul de fata include, pe langa aceste perchezitii, si mai multe audieri, motiv pentru care au fost emise nu mai putin de 8 mandate de aducere.

„Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2014 – 2017, un barbat, de 44 de ani, din judetul Ilfov, ar fi creat un mecanism evazionist in care ar fi fost angrenate mai multe firme cu un comportament fiscal inadecvat, mecanism prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro”, se mentioneaza in comunicatul Politiei, din care mai aflam, printre altele, ca in cazul de fata exista suspiciuni ca s-ar fi cumparat materiale de constructii din tara vecina, Bulgaria, si ca, „practic, cei in cauza ar fi simulat existenta unui circuit comercial artificial, potrivit caruia, marfurile ar fi fost achizitionate de la diferiti comercianti locali si, ulterior, revandute pe piata interna”.

231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger