AcasăNewsVerdict FINAL in ancheta ACCIDENTULUI de AUTOCAR din MUNTENEGRU. Cine a fost...

Verdict FINAL in ancheta ACCIDENTULUI de AUTOCAR din MUNTENEGRU. Cine a fost gasit vinovat!

Au trecut aproape noua luni de la tragedia rutiera din Muntenegru, in urma careia 19 romani – pasageri ai unui autocar cazut intr-o rapa- au murit si alti 29 au fost raniti. Ancheta a ajuns la final, iar procurorii au anuntat si cine se face vinovat de aceasta nenorocire.

Soferul autocarului este cel considerat responsabil de prodicerea tragediei, pentru ca, neadaptand viteza la conditiile de drum, dar si la carosabilul umed, a provocat tragedia, sustin procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma analizarii probelor. „Accidentul rutier s-a produs ca urmare a neglijentei in trafic a soferului autocarului, care se deplasa pe drumul principal dinspre Kolasin in directia Podgorica cu o viteza de 80 km/h, mult mai mare decat cea permisa pe acel sector de drum, neadaptand viteza de deplasare a autocarului la limitele impuse prin semnele de circulatie, la banda marcata pe sosea, la starea suprafetei acesteia, soseaua fiind umeda si alunecoasa. Aceste imprejurari au condus la destabilizarea intensa a autocarului, la pierderea echilibrului si rasturnarea lui, urmata de coliziunea cu trotuarul podului si gardul metalic al acestuia si, ulterior, caderea in prapastia care duce la raul Moraca”, precizeaza reprezentantii PICCJ.

Accidentul in care a fost implicat autocarul in care se aflau mai muti turisti romani a cazut in rapa, pe 26 iunie anul trecut, iar 19 pasageri au pierit. Alte 29 de persoane aflate la vbord au ajuns la spitalele din apropiere, multi dintre ei grav raniti. Printre victimele pentru care medicii nu au mai putut face nimic altceva decat sa constate decesul se numara si soferul autocarului, George Ciobanu. Ca urmare, oamenii legii au decis clasarea cauzei.

646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger