AcasăNewsVenit, vazut, luat gazul romanesc!

Venit, vazut, luat gazul romanesc!

Summit-ul Initiativa celor Trei Mari a fost un succes al politicii in forta promovate de Donald Trump

Degeaba s-a ratoit Liviu Dragnea la sefii colosilor Exxon si Chevron, ca a venit personal la Bucuresti secretarul pentru Energie al SUA si i-a facut cravata Legea offshore. Un pumn in masa si o voce ridicata au dus la urmatoarea declaratie: „Este necesara adaptarea strategiei si politicilor nationale pentru a raspunde (…) nevoilor investitorilor si participantilor la piata de mediu”. Autorul ei: Liviu Dragnea. In locul celor trei puncte de suspensie, inca presedintele PSD a perorat despre importanta cerintelor de mediu si securitate. Daaa, o nebunie de grija pe capul Romaniei!

Summit ul Initiativa celor Trei Mari a fost un succes al politicii in forta promovate de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a>

Si cat de cocos se mai dadea Livache dupa asumarea legii, cum mai tinea el la tabla lectii de bunastare economico-financiara si ce frumos impacheta vrajeli despre inversunarea cu care Romania avea de-acum incolo sa-si apere avutia. Si nevoile, si neamul, aha, cum sa nu! S-au dus dracu’ toate imediat ce grizonatul Ricki a pus piciorul pe pamant dambovitean la Otopeni. Doua vorbe protocolare aruncate peste umar si imediat o intrevedere cu Dragnea in spatele usilor inchise.

Iar la iesire – nu mai mult de-un ceas a durat spiciul „ministrului” american al Energiei, care, in fond, n-a facut altceva decat sa repete mesajul/ ordinul trasat luni de Donald Trump – o scurta declaratie de presa. Scurta, dar al naibii de cuprinzatoare si care, atentie, n-a cuprins nimic despre platforma Initiativa celor Trei Mari, in fapt, scopul oficial al reuniunii de la Bucuresti. Bullshit, cum ar spune chiar Rick Perry, discursul a fost despre cu totul altceva. Gaze, petrol, zacaminte in Marea Neagra, Legea offshore, bani la greu, adica! „SUA sunt un lider mondial in ceea ce priveste petrolul si gazul si vrem sa impartasim acest lucru cu regiunile celor trei mari. Energia nu trebuie sa fie folosita niciodata ca un mijloc de amenintare. Natiunea din Europa centrala continua sa se lupte cu multe provocari in ceea ce priveste situatia energetica. Acest lucru e din cauza existentei unui furnizor unic si din cauza opozitiei agresive a Rusiei. In prezent, dependenta Europei de gazul rusesc a crescut de la 30% la mai mult de 40%, iar acest lucru creeaza ingrijorari. Siguranta si certitudinea in ceea ce priveste petrolul inseamna varietate. Diversitatea energetica, multitudinea surselor energetice, sunt foarte importante”.

In traducere pentru profani, America vrea sa impartaseasca know-how-ul sau cu Romania in chestiunea gazelor din Marea Neagra, dar sa impartaseasca de tot – de la extractie si pana la comercializare si incasare! Apoi, amenintarea dependentei de Rusia (inexistenta amenintarea asta in cazul Romaniei, se aplica celorlalti vecini din regiune, nu noua!) trebuie inteleasa ca dorinta SUA de a-si taia o felie din aceasta afacere regionala pe care, intr-adevar, Gazprom a pus monopol.

Cred ca, in ritmul asta, nu va mai dura mult pana ce parlamentarii romani vor anunta ca, de fapt, uriasele zacaminte gazeifere din Marea Neagra sunt doar o banala flatulatie a naturii dupa care nici nu merita sa intorci capul. Drept pentru care, dragi romani, nu mai bine ii lasam noi pe fratii americani sa-si bata capul cu problema asta?!

author avatar
Nicholas Cezar
1.575 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger