AcasăNewsVaticanul l-a suspendat, dupa ce a fost acuzat ca a cheltuit prea...

Vaticanul l-a suspendat, dupa ce a fost acuzat ca a cheltuit prea mult!

Un episcop german a fost suspendat dupa ce la urechile superiorilor sai, de la Vatican, au ajuns informatii cum ca acesta ar fi cheltuit sume exorbitante, in conditiile in care papa Francisc I a indemnat, inca de la inscaunarea sa in fruntea Bisericii Catolice, la moderatie financiara.

Dupa ce in presa au aparut dezvaluiri privind milioanele de euro pe care le-ar fi „risipit” cheltuind pentru a se rasfata in resedinta pe care o are in orasul pe care il pastoreste, episcopul din Limburg, Franz-Peter Tebartz-van Elst, a fost trimis, temporar, in concediu, informeaza BBC. Cel putin pana cand lucrurile se vor lamuri, iar superiorii sai vor avea ocazia sa se lamureasca in legatura cu acuzatiile aduse episcopului si care pateaza imaginea Bisericii Catolice.

Credinciosii isi amintesc, cel mai probabil, ca inca din primele zile de dupa numirea sa in scaunul papal, Sanctitatea sa Francisc I declara ca e nevoie ca se limiteze risipa, in conditiile in care „isi doreste o biserica saraca, pentru saraci”.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger