AcasăNewsVasta operatiune anti-pedofilie in Spania

Vasta operatiune anti-pedofilie in Spania

Pedofili foloseau un software special pentru a sterge continutul arhivarii si browserele, accesand ”dark-web”-ul al carui continut nu este indexat de motoarele de cautare obisnuite.

40 de barbati au fost arestati in mai multe zone ale tarii pentru ca au pus in circulatie pe Internet materiale cu caracter pedofil ”de o extrema gravitate”, a anuntat politia spaniola.

Pedofili foloseau un software special pentru a sterge continutul arhivarii si browserele accesand dark web ul al carui continut nu este indexat de motoarele de cautare obisnuite

Suspectii, intre care unii profesori, ingineri, functionari dar si pensionari, au fost retinuti in 17 provincii spaniole, din care zece la Madrid si cinci in Alicante (sud-est). Altii au fost capturati in Almeria, Avila, Lleida, Girona, Caceres, Cordoba, Granada, Guiouzcoa, Malaga, Palma de Mallorca, Pamplona, Pontevedra si Vizcaya. In total, 42 de locuinte au fost perchezitionate si numeroase calculatoare si CD-uri au fost confiscate. Potrivit anchetatorilor, persoanele in cauza sunt suspectate ca au facut schimb de fotografii si materiale video cu caracter sexual in care apar minori, pe o platforma online. Unul dintre suspectii arestati la Alicante este acuzat si ca a obligat minori sa pozeze pentru imagini cu caracter sexual, pe care le posta apoi pe internet. Patru fetite, victime ale acestor practici, au fost identificate.  Castrarea chimica, repusa pe tapet in Romania

La Bucuresti, politicienii reclama masuri concrete pentru pedofili. Astfel, deputatul PSD Catalin Radulescu a redepus in Parlament, proiectul care prevede reducerea la jumatate a pedepselor pentru violatorii si pedofilii care accepta castrarea chimica si interzice presei publicarea articolelor care instiga la violenta cu privire la persoanele cercetate pentru pedofilie. Potrivit proiectului depus de Radulescu, tratamentul de castrare chimica se efectueaza in sectii specializate, in conditii de securitate, in regim spitalizat sau ambulatoriu, pentru continuarea tratamentului in perioada pentru care faptuitorul a acceptat sa-l urmeze”.Procedurile de evaluare incep numai dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare, iar tratamentul se administreaza numai dupa obtinerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog si psihiatru.

author avatar
Catalin Dumitrescu
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger