Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Vapatul nu te scapa de dependenta de tutun

Vapatul nu te scapa de dependenta de tutun

Autor:

Pufaitul tigarilor electronice ii convinge pe tot mai putini utilizatori sa renunte la consumul de tutun, arata un studiu efectuat pe un numar de 13.000 de fumatori sau de fosti fumatori din Uniunea Europeana.

 

tigari 720x461 Vapatul nu te scapa de dependenta de tutun

Tigarile electronice nu i-au convins pe fumatori sa renunte la cele “clasice”

Concret, fumatorii care au folosit ocazional tigarile electronice – vapat – au fost cu 67% mai putin tentati sa se lase de fumat. ”Acest lucru este important deoarece tigarile electronice sunt promovate pe scara larga drept un instrument util pentru renuntarea la fumat. (…) Si, desi nu exista nicio indoiala ca unii fumatori renunta cu succes la acest obicei cu ajutorul tigarilor electronice, acestea ii determina pe multi alti oameni sa fumeze in continuare”, spune Stanton Glantz, director al Centrului de cercetare si educare pentru controlul tutunului din cadrul Universitatii San Francisco, SUA. Tigarile electronice sunt mai tentante pentru renuntarea la fumatul tigarilor pe baza de tutun deoarece aceste dispozitive mimeaza fumatul, insa guma sau plasturii cu nicotina ar putea fi mai eficienti in acest sens. Campania despre beneficiile vapingului “ar putea sa nu fie de fapt reala”, a avertizat Samir Soneji, cercetator specializat in politici din domeniul sanatatii la Colegiul Dartmouth din New Hampshire. Subiectii studiului  au fumat, in medie, circa 14 tigari pe zi cand nu au vapat si aproximativ 16 tigari pe zi cand au asociat consumul de tutun cu tigarile electronice.


1 Comentariu la Vapatul nu te scapa de dependenta de tutun

 1. costica

  Ofertă lucru online

  Căutăm operator PC pentru activitate online, prospectare de piață, ofertare prospecți. Cunoștințe redactare, postare pe diferite site-uri. Seriozitate și implicare în munca de echipă.
  Căștig garantat prin contract de comision.
  Ai alături o echipă puternică !
  info la: pacurarucostica1963@gmail comComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!