AcasăNewsVanzarea CFR Marfa a fost amanata

Vanzarea CFR Marfa a fost amanata

Preluarea de catre Grup Feroviar Roman (GFR) a companiei CFR Marfa va fi amanata pentru patru luni, in special din cauza dificultatii cu care este pusa la punct intreaga documentatie.

GFR, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a cumparat in iunie 51% din actiunile CFR Marfa, contra unei sume totale de 202 milioane de euro.

Contractul a fost semnat la inceputul lunii septembrie, iar Gruia Stoica a precizat, atunci, ca banii vor fi virati dupa ce Consiliul Concurentei va emite o decizie privind aceasta tranzactie. GFR a depus, apoi, o notificare la Consiliul Concurentei, privind achizitia a 51% din CFR Marfa, dar Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii de reglementare, a anuntat ca va trimite o solicitare catre GFR pentru completarea datelor din notificare.

In plus, Romania TV anunta ca exista posibilitatea ca aceasta decizie sa fie luata ori de Consiliul Concurentei ori de reprezentanti ai Comisiei Europene, si va fi nevoie doar de aproximativ o luna pana cand se stabili cine va lua decizia privind tranzactia anuntata.

Pana una alta, GFR a virat 20 de milioane de euro intr-un cont apartinand CFR Marfa, avand de achitat 10% din suma tranzactiei pana vineri, 4 octombrie. Exista suspiciunea si ca reprezentantii Grup Feroviar Roman nu ar detine lichiditati care sa permita preluarea CFR Marfa.

In aceste conditii s-a propus ca vanzarea CFR Marfa sa fie amanata pentru patru luni, propunerea urmand a fi analizata in viitoarea sedinta de Guvern. Sursa amintita precizeaza ca Victor Ponta a anuntat, deja, ca daca GFR nu reuseste sa puna mana pe CFR Marfa, atunci va fi numit un manager privat, iar licitatia va fi reluata.

author avatar
Cristi Ionita
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger