AcasăNewsVantul va sufla foarte puternic in mai multe zone din tara

Vantul va sufla foarte puternic in mai multe zone din tara

Dupa cum s-a intamplat deja in decursul zilei trecute, si joi se vor semnala intensificari, semn ca vantul va fi prezent si in tabloul zilei de 2 aprilie.

Si cum rafalele sar de viteza de 50 de kilometri/ora, s-ar putea ca vantul sa le creeze ceva neplaceri locuitorilor mai multor zone din tara, pentur care meteorologii au emis atentionari nowcasting (valabile pentru un interval de maximum sase ore de la intrarea in vigoare-n.r) COD GALBEN.

Si, dupa cum se observa urmarind aceasta prognoza de scurta durata, vantul va sufla cu putere pana catre dupa-amiaza, mai precis pana in jurul orei 17. Mai exact, o astfel de atentionare este valabila pentru mare parte din judetul Olt, inclusiv pentru orasul Slatina, pana la ora 17, anuntandu-se intensificari de pana la 60 si chiar 70 km/h. De asemenea, la aceeasi ora expira un COD GALBEN emis pentru mare parte din judetul Dolj, dar si pentru zona sudica a judetului Valcea. De aceasta data, intensificarile sunt asteptate sa atinga 60-65 km/h.

Nu in ultimul rand, sub incidenta unei astfel de atentionari se afla si mare parte din judetele Teleorman si Giurgiu, regiuni pentru care sunt anuntate, pana la ora 17.15, intensificari de peste 55 si chiar 65 km/h.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger