AcasăNewsVantul va afecta mare parte din tara, pana luni seara!

Vantul va afecta mare parte din tara, pana luni seara!

Fenomenul care s-a facut simtit inca de dimineata si a continuat sa se semnaleze si la orele amiezii, in anumite zone din tara, nu se va lasa dus cu una, cu doua din peisaj pana seara tarziu. Drept urmare, meteorologii au emis o serie de atentionari COD GALBEN, valabile pana luni la ora 20.

Din punctul de vedere al prezentei rafalelor in pesajul unei zile de final de aprilie, dobrogenii, mai precis cei din zona costiera, precum si cei aflati in Delta Dunarii, nu vor mai avea de luptat cu vantul incepand cu ora 18.

Conform meteorologilor, in judetele Alba, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna si Brasov vantul va sufla, cel putin pana la ora 19, cu peste 55 de kilometri/ora.

Nu la fel de norocosi sunt mehedintenii, care, de la ora 17 incepand, si pana catre ora 20, vor constata ca rafalele care vor afecta judetul lor pot depasi viteza de 55 si chiar 65 de kilometri/ora.

Pana pe seara, la ora 20, se vor semnala intensificari si in judetele din zona estica, a Moldovei, respectiv in Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Galati si Vrancea. Meteorogii precizeaza, in avertizarea nowcasting COD GALBEN emisa pentru aceste sase judete, ca intensificarile vor ajunge si chiar trece de limita a 60-65 de kilometri/ora, izolat si de 70 de kilometri/ora.

sursa foto: antena3.ro

189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger