AcasăNewsVantul puternic ce sufla in Capitala a cauzat pagube insemnate

Vantul puternic ce sufla in Capitala a cauzat pagube insemnate

Vantul sufla in Bucuresti cu atata putere, ca efectele intensificarilor pe alocuri de-a dreptul furioase au facut ca mai multi arbori sa fie pur si simplu pusi la pamant, in cadere cauzand pagube semnificative.

UPDATE 3 – Timp de sapte ore, adica pana la ora 15, interventiile la care au raspuns pompierii depasisera 100, printre noile zone in care au ajuns reprezentantii de la ISU din Capitala numarandu-se si Bulevardul Timisoara, intersectia Bulevardului Iuliu Maniu si strada Preciziei, dar si pe strada Baltagului.

UPDATE 2: Copaci doborati de vant au fost si in parcurile bucurestene, nu doar pe stradutele dintre blocuri sau pe bulevarde. Potrivit Primariei Capitalei, vantul a doborat 23 de arbori in parcurile Capitalei, cei mai multi, 15, in Herastrau, dar si in Tineretului – 5. De asemenea, tot din cauza rafalelor au aparut si probleme la sistemul de semaforizare, pe Bulevardele Unirii, Coposu, dar si pe alte strazi, despre care reprezentantii municipalitatii mentioneaza ca au fost rezolvate deja.

UPDATE: Pe masura ce au trecut orele, interventiile s-au dublat. Concret, pompierii de la ISU Bucuresti Ilfov au actionat in 75 de situatii provocate de vant, incepand de la ora 8 si pana la 12.30 – fie ca vorbim despre arbori cazuti sau despre bucati de constructie desprinse de pe suprafata unor imobile.

Dimineata acestei ultime zile a saptamanii a adus, asadar, in Capitala, dar nu numai, rafale deosebit de puternice. Conform meteorologilor, situatia se va mentine pana catre orele 20, si nu doar in Bucuresti, ci si in restul Munteniei, Oltenia, Moldova, Transilvania si Dobrogea, unde se asteapta ca rafalele sa treaca de 60-70km/h, posibil sa ajunga si la viteze de 80-90 km/h.

La nivel de efecte produse de furia vantului la nivelul Capitalei, trebuie spus ca pe Soseaua Giurgiului mai multe bucati din balcoanele unui bloc au ajuns fost pur si simplu pe trotuarul din fata imobilului, zona fiind izolata, pentru a se evita riscul ca o bucata din tencuiala sa raneasca vreun pieton.

Inca de la primele ore ale zilei, salvatorii de la ISU Bucuresti-Ilfov au ajuns in mai multe zone ale Capitalei, inclusiv pe Soseaua Mihai Bravu, in Teiul Doamnei, pe Strada Baba Novac sau pe Drumul Gazarului, in ajutorul persoanelor care le-au solicitat interventia, avand in vedere ca in decurs de doua ore si jumatate, adica pana la 10.30, au fost nu mai putin de 37 de actiuni care au implicat atat indepartarea copacilor ajunsi pe trotuare sau cai de acces, dar si pe masini, dar si a bannerelor si a panourilor publicitare doborate de vant. Totodata, din directia aceleiasi surse aflam ca au fost situatii in care rafalele au efectat elemente de constructii de pe fatadele unor blocuri, dar si stalpi de electricitate.

susa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
286 afisari

1 COMENTARIU

  1. Obtii imediat rezultate! Succes asigurat! Castigi bani cu un subiect unic de film! Proiect B: deschizator de drumuri! Acum poti face bani cu Proiect B! Promovam cel mai spectaculos subiect de film! Hollywood are nevoie de o poveste senzationala! Promovam cel mai spectaculos subiect de film! Proiect B: castiguri sigure! Cei mai buni actori ne asteapta!Solicita acum detalii la adresa de email: g_cami_ro@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger