AcasăNewsVanghelie si Valcov, audiati la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Vanghelie si Valcov, audiati la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Marian Vanghelie, primarul suspendat de la Sectorul 5 al Capitalei, si Darius Valcov, fostul ministru de Finante, vor fi audiati, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei doi au fost arestati preventiv pentru comiterea mai multor infractiuni si vor sa scape de inchisoare, solicitand din partea magistratilor masuri mai blande precum arest la domiciliu sau eliberare sub control judiciar.

Darius Valcov va aparea in fata magistratilor pentru a se judeca contestatia depusa de el fata de decizia instantei de a-i respinge cererea de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda.

Vanghelie aparea in fata magistratilor pentru ca a contestat decizia acestora de prelungire a mandatului de arest preventiv.

Apropiatii celor doi sustin ca atat Darius Valcov, cat si Marian Vanghelie sunt optimisti, au un moral bun si spera sa obtina cat mai curand eliberarea din inchisoare.

Valcov este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca a primit o spaga de doua milioane de euro de la afaceristul Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, pentru a interveni pe langa factori de decizie in vederea castigarii unor licitatii de catre compania detinuta de Berna.

Vanghelie este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca solicita spaga cam 20% din aproape fiecare contract atribuit cu dedicatie. Concret, primarul suspendat de la Sectorul 5 al Capitalei este acuzat ca a incasat, in total, o spaga de 90 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger