AcasăNewsVanghelie, acuzat ca primea banii de spaga in pungi de plastic

Vanghelie, acuzat ca primea banii de spaga in pungi de plastic

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5 din Capitala, se afla in arest preventiv.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis prelungirea mandatului de arest preventiv cu inca 30 de zile, iar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au declarat socati de modul in care actiona primarul suspendat al Sectorului 5 din Capitala.

Conform oamenilor legii, Vanghelie primea spaga din absolut orice contract incheiat de primaria pe care o conducea, chit ca vorbim de constructia de spitale, scoli sau locuri de joaca pentru copii.

Vanghelie incasa, de regula, cam 20% din valoarea contractelor si primea banii de spaga in pungi de plastic. Exista mai multi martori care sustin ca au asistat la momente in care edilul incasa banii de spaga.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri mobile si imobile detinute de Marian Vanghelie si de rudele acestuia.

Oficiali, Marian Vanghelie se afla in arest preventiv din 14 martie, fiind acuzat ca a luat mita 90 de milioane de euro pentru a acorda preferential lucrari de reabilitare a unor blocuri din sectorul 5.

author avatar
Cristi Ionita
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger