AcasăNewsVanatorul lui Soros debarca in Europa

Vanatorul lui Soros debarca in Europa

Bannon: Principala amenintate pentru populisti sunt ONG-urile finantate de Soros

Steve Bannon, sulfurosul fost consilier al lui Donald Trump, va crea o fundatie in Europa pentru a sprijini pe continent miscarile populiste de dreapta.

Bannon Principala amenintate pentru populisti sunt ONG urile finantate de Soros

Apropiat de extrema dreapta americana, Steve Bannon a marturisit pentru Daily Beast ca prima etapa a planului sau tinteste alegerile europarlamentare din 2019. Simbolic, cartierul general al organizatiei sale denumita ”Miscarea” ar urma sa fie implantat la Bruxelles, capitala Uniunii Europene. Cel care spunea ”prefer sa domnesc in iad decat sa slujesc in paradis” a informat ca ”Miscarea” ar putea oferi consiliere, sondaje, date si alte informatii personalitatilor din dreapta esichierului politic care nu dispun de bugete semnificative si organizatii bine rodate pentru a le sustine.

Soros este diavolul

Obiectivul lui Steve Bannon este clar: rivalizarea cu fundatia controversatului miliardar american George Soros, Open Society, mai degraba clasificata de stanga.”Soros este stralucit”, a lansat Bannon. ”Este diavolul dar este stralucit”. De notat ca insasi Bannon este evocat ca un strateg cu o minte ”diabolica”. In prima faza, fundatia lui Bannon nu va avea decat zece angajati, intre care un expert in opinii, inainte de a se extinde in caz de succes. Spre comparatie, fundatia lui Soros a finantat cu 32 de miliarde de dolari mai multe cauza, de la sustinerea disidentei, la lupta contra Brexit si a democratilor americani, de la crearea sa in 1984. Intr-un interviu acordar recent, Bannon estima ca principala amenintare pentru partidele si guvernele populiste in Europa nu este Bruxelles-ul ci ONG-urile si aparatele lor mediatice finantate de Soros, ”veritabile arme contra informatiei libere”. ”Fiecare populist si fiecare nationalist din Europa trebuie sa-si identifice dusmanii.

Prefer sa conduc in iad decat sa slujesc in rai

Oameni ca Soros nu sunt preocupati decat de un singur lucru: puterea si, prin urmare, posibilitatea de a o alinia cu avantajul lor personal si cu banii care le vor intra in buzunare. Chiar Soros a zis-o. Nu-i pasa de consecintele sociale ale proiectelor sale, o face doar pentru bani”.

Exemplul Italiei

Bannon, fost patron al site-ului de extrema dreapta Breitbart, era la Londra in momentul turneului lui Donald Trump in Europa, instalandu-si cartierul general intr-un hotel de cinci stele si primind mai multi reprezentanti ai miscarilor de dreapta din Europa. ”Am avut un asemenea succes ca am decis sa incepem sa recrutam personal”, a declarat Bannon. Ultimele alegeri electorale in Uniunea Europeana, in special realegerea premierului Viktor Orban in Ungaria, sosirea extremei drepte la putere in Italia (Liga , alaturi de populistii Miscarii 5 Stele) par sa-l motiveze pe fostul consilier al presedintelui Statelor Unite. ”Italia este inima vie a politicii moderne”, estimeaza Bannon. ”Daca merge acolo, poate sa mearga oriunde”. Controversatul teoretician populist al lui Trump, supranumit ”presedintele Bannon” in perioada cand il consilia pe locatarul de la Casa Alba, a adaugat: ”Veti vedea state-natiuni individuale avand propriile identitati, propriile frontiere”. De un an, Steve Bannon s-a intalnit cu numeroase personalitati de dreapta de pe batranul continent, de la Nigel Farage, fostul lider al UKIP si varf de lancie in campania pro-Brexit in Marea Britanie, la premierul maghiar Viktor Orban, ale carui pozitii anti migranti l-au facut unul din principalii opozanti ai lui George Soros in Europa, sau la presedinta Adunarii nationale (fostul Front National), Marine Le Pen.

author avatar
Tudor Borcea
1.605 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger