AcasăNewsValul islamic cucereste marile magazine britanice

Valul islamic cucereste marile magazine britanice

Hijab-ul, piesa vestimentara musulmana care a provocat atatea polemici in Europa, a castigat terenul in Regatul Unit, chiar daca este considerata ca ar avea o influenta nefasta asupra modului de viata occidental. Oare creatorilor de moda din Romania le pica fisa?

Astfel, lantul marilor magazine Debenhams a lansat o noua initiativa constand in vanzarea de haine si accesorii vestimentare musulmane iar o mare varietate a acestor produse va face parte curand din oferta mai multor magazine din Londra, Manchester si Leicester. Un raion special destinat hainelor musulmane (rochii, costume, fulare si valuri) va fi instalat in magazinul central Debenhams din Oxford-street, Londra. Debenhams va colabora pentru crearea acestor piese vestimentare cu producatorul mondial Aab, cunoscut pentru oferta sa de haine musulmane feminine ”moderne si modeste”. ”Nu este numai un pas pentru crearea unui produs care va satisface nevoile clientelei. Adaugand noi modele de imbracaminte la moda vom fi in masura sa propunem clientilor colectii conforme cu nivelul pietei mondiale”, a declarat Jeannette Whithear, reprezentanta Debenhams. Conducerea Aab a subliniat ca doreste sa largeasca parteneriatul cu Debenhams si sa deschida raioane cu haine traditionale musulmane si in tari precum Dubai, Kuweit, Arabia Saudita, Iran, Indonezia si Malaezia. ”Am creat compania acum zece ani ca un label destinat redefinirii principiilor hainelor modeste dar in acelasi timp la moda”, a subliniat conducerea Aab.

Precedentul Burkini

Anterior, centrele comerciale britanice au avut mai multe tentative de a vinde haine pentru musulmani. Printre acestea, in martie 2016, Marks & Spencer a lansat vanzarea deja cunoscutilor Burkini,  costume de baie pentru musulmance, care acopera cea mai mare parte a corpului, mai putin fata. Doi ani mai devreme, reteaua John Lewis vindea valuri musulmane in raioanele de obicei rezervate uniformelor scolare, in Londra si in Liverpool.

author avatar
Tudor Borcea
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger