AcasăNewsValeriu Stoica vede o apropiere PDL-PNL dupa locale sub MRU

Valeriu Stoica vede o apropiere PDL-PNL dupa locale sub MRU

Democrat-liberalul Valeriu Stoica a declarat, vineri, la RFI, ca o apropiere intre PDL si PNL ar fi posibila eventual dupa alegerile locale, daca se va produce „o defectiune” in interiorul USL, „ceea ce poate sa fie foarte probabil”.

„O asemenea apropiere ar fi posibila eventual dupa alegerile locale, daca se va produce o defectiune in interiorul USL, ceea ce poate sa fie foarte probabil. Se va vedea la locale ca de fapt PSD este cel care reprezinta in interiorul USL nucleul dur. Practic, PNL isi pierde identitatea in cadrul uniunii socialiste. S-ar putea ca liberalii sa inteleaga in acel moment ca aceasta alianta a fost paguboasa. Daca nu, exista sansa ca o asemenea apropiere sa se produca dupa alegerile parlamentare. Totul depinde de luciditatea acelor membri ai Partidului National Liberal care ar trebui sa inteleaga necesitatea recastigarii identitatii”, spune Valeriu Stoica.

Intrebat ce rol poate juca premierul Mihai Razvan Ungureanu in coagularea dreptei in Romania, Valeriu Stoica a raspuns: „Are o mare sansa premierul sa realizeze dupa alegerile locale aceasta coagulare a dreptei. Pana la urma, premierul ar putea fi un liant foarte bun intre electoratul de dreapta, intre categoriile profesionale foarte dinamice, care sunt secretul dezvoltarii Romaniei in perioada urmatoare, pe de o parte, si, pe de alta parte, Partidul Democrat Liberal. Exista sansa ca aceasta sudura intre PDL si electoratul de dreapta sa se produca tocmai prin intermediul premierului, in masura in care in perioada urmatoare la guvernare premierul va reusi sa demonstreze ca are capacitatea sa gestioneze Romania, sa gestioneze problemele ei si prin asta sa demonstreze ca merita sa aiba inca un mandat de premier dupa 2012”.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti seara, ca simte o asteptare din partea populatiei si ca aceasta asteptare se va „structura” la un moment dat, dar ca mai intai are nevoie sa inregistreze performante la conducerea Guvernului.

El a aratat ca simte vocea celor dezamagiti si care nu se mai prezinta la alegeri pentru a-si exercita dreptul de vot. „Simt aceasta asteptare, vine spre mine pe diferite canalele. Sunt in teritoriu, sunt in Bucuresti, ma intalnesc cu prietenii, primesc telefoane, am dialoguri, simt aceasta asteptare. Ea se va structura intr-un fel, dar mai are nevoie de un ingredient care este necesar si acesta este recunoasterea succesului in materie de administrare. Ori succesul in materie de administrare nu se instaleaza la doua luni de la investirea in functie, mai are nevoie de cel putin o luna si acesta este motivul pentru care doresc sa merg in Parlament si sper ca distinsii membri ai corpului legislativ sa accepte si sa spun ce am reusit sa fac. Atunci probabil apare turnesolul acestei actiuni”, a spus Ungureanu, la Realitatea TV.

author avatar
Ciprian Purice
389 afisari

1 COMENTARIU

  1. Să sperăm că aşa ceva nu se va întâmpla! Puternica alianţă politică încheiată de PDL cu PNŢCD, Partida Romilor şi Partidul Ecologist, la care se va adăuga şi partidul pe care-l va crea dl MRU cu cei care vor să trădeze din PDL, pentru ca aceştia să nu mai fugă la USL, va fi de ajuns ca să guverneze ţara după alegerile din toamna asta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger