AcasăNewsValeriu Steriu confirma plecarea din PMP: "Ma intorc in familia mea politica,...

Valeriu Steriu confirma plecarea din PMP: „Ma intorc in familia mea politica, PSD”

Continua mutarile pe scena politica, de aceasta data alegerea fiind PSD, in detrimentul PMP.

Steriu se intoarce in Partidul Social Democrat (sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

Se poate vorbi, asadar, despre o lovitura pentru PMP, odata ce presedintele executiv, Veleriu Steriu, si-a anuntat oficial decizia de a trece din nou in tabara social-democrata.

Intr-un amplu mesaj postat marti dimineata pe pagina sa de pe o retea de socializare, fostul lider al UNPR-ului, formatiune care intre timp fuzionase cu PMP-ul condus de Traian Basescu, isi explica decizia de a reveni, practic, in Partidul Social Democrat, dupa opt ani. „Am condus UNPR spre PMP in speranta sincera si onesta ca doua proiecte politice mici pot sa dea nastere unui proiect politic mediu. (…) Dupa ce PMP si-a vazut sacii UNPR in caruta proprie si a facut pragul electoral cu votantii UNPR, fuziunea se pregateste sa fie denuntata. Cred ca asta spune mai multe despre PMP decat despre UNPR. Presedintele Basescu a facut acest anunt clar si raspicat, la sedinta Comitetului Executiv National de acum o saptamana. Congresul PMP de pe 16 iunie va deschide lucrarile cu acest denunt, care este primul punct pe ordinea de zi. Se pare ca abia asteptau sa scape de noi toti, dupa ce, unul cate unul, oameni de mare valoare din UNPR precum Cristian Diaconescu sau Ion Toma, au plecat sau au fost indepartati. (…) Pentru cei care se vor grabi sa ridice piatra: nu, nu parasesc corabia pe vreme de furtuna. Sunt ultimul care paraseste o nava in aflata in deriva, al carei capitan refuza sa o mai conduca”, sustine Steriu, pe Facebook.

Cat priveste alegerea sa pentru viitorul politic, parlamentarul a transmis cat se poate de clar faptul ca a optat pentru PSD. „Aleg, constient si responsabil, sa-mi aduc aportul la stabilitate in Parlament. Ma intorc in familia mea politica, PSD. Revin in grupul PSD din Camera Deputatilor”, noteaza, intre altele, Valeriu Steriu.

In alta ordine de idei, si fostul ministru Aurelia Cristea, fost membru PSD, a decis sa se alature formatiunii din care fac parte Victor Ponta si Daniel Constantin. „Ii cunosc de multa vreme si am lucrat foarte bine impreuna cu majoritatea celor care si-au anuntat intentia de a participa la acest nou proiect politic. (…) Il sustin pe #VictorPonta in acest demers si ma alatur echipei #ProRomania”, a anuntat, deunazi, Cristea, pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger