AcasăNewsValentin Zaschievici a bagat serviciile secrete in ancheta interna

Valentin Zaschievici a bagat serviciile secrete in ancheta interna

Deconspirarea lui Valentin Zaschievici a starnit un val de masuri drastice. foto: qmagazin

Serviciile secrete sunt in alerta, din cauza deconspirarii lui Valentin Zaschievici, ca si „cartita” infiltrata de catre SRI in randurile ziaristilor de la Jurnalul National.

Deconspirarea lui Valentin Zaschievici a starnit un val de masuri drastice. foto: qmagazin

Principalele servicii secrete romanesti, SRI si SIE, au luat masuri  extraordinare pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de evenimente, care pot provoca adevarate cutremure in randul spionilor nostri.

Consemnati in unitati

Surse, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au prezentat cateva dintre deciziile luate de conducerile celor doua servicii, actiunile fiind menite sa protejeze, din interior, identitatea si targeturile pe care le au agentii secreti infiltrati in diferite structuri, altele decat SRI sau SIE. Mai exact, SRI-ul ar fi decis ca toate cadrele care ar fi avut vreo legatura cu Valentin Zaschievici si care, teoretic, l-ar fi putut deconspira, sa ramana consemnate in unitatile de care apartin, pana la lamurirea situatiei, inclusiv un numar de rezervisti, chemati in mod expres de acasa. Daca informatia primita este corecta, inseamna ca toti acei oameni nu au mai ajuns acasa, din momentul semnarii acestui ordin si ca ei fac subiectul unei anchete interne, de lunga durata, premergatoare celei pe care foarte probabil ca si procurorii abia asteapta s-o inceapa.

Rezervistii sa-si vada de pensie

In cazul SIE, lucrurile se pare ca stau oarecum diferit, prin luarea unei decizii in premiera, adica „recomandarea” data cadrelor active de a nu mai comunica fostilor colegi, iesiti la pensie, date de interes. Lipsa de incredere se pare ca a atins un nivel maxim, cata vreme chiar si cadrele pensionate sunt in continuare legate de anumite restrictii de a disemina informatii sensibile, aflandu-se inca ani buni de la trecerea in rezerva sub efectul juramintelor militare depuse.

author avatar
Silviu Ionescu
3.361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger