AcasăNewsValentin Nicolau va fi inmormantat vineri, in Capitala

Valentin Nicolau va fi inmormantat vineri, in Capitala

Familia, cunoscutii si colaboratorii isi vor lua adio pentru totdeauna de la Valentin Nicolau, vineri, zi in care fostul sef al TVR si fondatorul unei edituri foarte cunoscute in randul pasionatilor de lectura va fi condus pe ultimul sau drum.

Nicolau va fi inmormantat in Capitala, se precizeaza pe site-ul Nemira, editura care a aparut pe piata, la initiativa lui Valentin Nicolau, in vara anului 1991. Momentan, detaliile cu privire la ora la care va incepe slujba funerara nu sunt cunoscute, insa, cel mai probabil, urmeaza sa fie anuntate cat de curand.

„Editura Nemira anunta cu profund regret si tristete incetarea din viata mult prea devreme a fondatorului sau, Valentin Nicolau, la varsta de 54 de ani. (…) Ultima lui carte, romanul Basmania. Raspantia gandurilor, este un indemn adresat noua, tuturor, de a nu inceta sa visam si sa credem ca povestile inca ne mai pot salva. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, se arata in mesajul dat publicitatii, miercuri, de catre reprezentantii editurii.

Scriitorul si totodata fostul presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune a incetat din viata subit, marti seara, in urma unui stop cardiac. Din pacate, organismul sau nu a raspuns eforturilor de resuscitare, medicii fiind nevoiti sa declare decesul cunoscutului om de litere. Valentin Nicolau era casatorit si tatal a doi copii: Ana-Maria si Radu.

sursa foto: realitatea.net

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger