AcasăNewsValea Mortii nu se dezminte: 54 C

Valea Mortii nu se dezminte: 54 C

Turistii nu au ezitat sa se fotografieze langa termometrul din rau famatul desert, in ciuda avertismentelor autoritatilor

Niciodata serviciile meteo americane nu au masurat temperaturi atat de inalte si pe o durata atat de mare, in special in Arizona.

Turistii nu au ezitat sa se fotografieze langa termometrul din rau famatul desert, in ciuda avertismentelor autoritatilor

Sud-vestul Statelor Unite cunoaste de mai multe zile un val de canicula fara precedent din cauza caruia avioanele nu au putut decola de pe aeroportul din Phoenix, unde compania American Airlines a fost nevoita sa anuleze, miercuri, peste 40 de zboruri. Motivul: avioanele Bombardier CRJ ale companiei nu sunt functionale decat la temperaturi mai mici de 47, 7 grade. In Phoenix s-au inregistrat 48 de grade. In desertul Arizona, temperaturile au depasit recordul de canicula de sase zile consecutive inregistrat in 1994.

Bacon in masina la 93 de grade celsius

Serviciul meteo national a evocat pentru Phoenix un val de caldura ”extrem, chiar si dupa standardele unei zone de desert”. Temperaturile mari au atins si  California, unde a fost declansata o alerta de canicula. In capitala Sacramento, meteorologii s-au amuzat sa puna la ”cuptor” slanina intr-o masina, unde temperatura aerului indica 93 grade Celsius (200 Farehneit). Utilizarea la maximum a aparatelor de aer conditionat a provocat intreruperi ale alimentarii cu electricitate. In celebra Vale a Mortii, unul din cele mai fierbinti locuri ale planetei, au fost inregistrate 54 de grade (130 Farenheit).

author avatar
Tudor Borcea
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger