AcasăNewsValcov pune tunurile pe ASF: “Au voie fondurile de pensii sa achizitioneze...

Valcov pune tunurile pe ASF: “Au voie fondurile de pensii sa achizitioneze actiuni la o companie urmarita penal?”

Consilierul premierului Viorica Dancila continua razboiul cu Digi in cazul pensiilor private. Recent, Valcov a dezvaluit ca sase din sapte fonduri de pensii private au cumparat actiuni la RCS-RDS, in conditiile in care compania a inregistrat, intr-un an scaderi pe bursa de 25%, iar trendul se mentine si in anul urmator. “Acum doua saptamani am atras atentia asupra neregulilor de la data listarii Digi. Ieri (n. red. – sambata) am revenit si am intrebat ASF-ul daca este adevarat ca valoarea contabila a actiunilor Digi este de 1 leu si 8 bani. Inca astept raspunsul la aceasta intrebare!”, a scris ieri Valcov pe Facebook.
La data listarii, actiunile Digi erau cotate la 40 lei, iar astazi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai putin) si continua sa scada. “Pentru corecta informare a romanilor continui sa intreb ASF : 1) Este adevarat ca peste 3 milioane romani au actiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)? 2) Este adevarat ca o mare parte a banilor incasati pe actiunile digi s-au dus in contul unei firme offshore din Cipru?  3) Este adevarat ca datoriile digi depasesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii sa achizitioneze actiuni la o companie urmarita penal?”, se intreaba Darius Valcov.

„Nu putem decat sa spunem oamenilor. ASF trebuie sa intervina pentru ca atunci cand te listezi la bursa vii cu un prospect si spui cumparati actiuni la Digi ca actiunea e cu 10% mai mult, iar intr-un an tu esti cu 25% mai putin, nu te dezvolti, iti faci mai multe datorii, sa stii ca in acel moment se cheama in SUA frauda, iar aceasta frauda trebuie verificata. Luni pe bursa poate oricine sa verifice de ce o companie care are tehnologia invechita pentru ca suntem amandoi constienta ca in 3-4 ani nu se va mai trage cabluri in Romania si nicaieri in lume, azi avem alte tehnologii. Cand vinzi romanilor o iluzie si le iei banii de pensii…”, a mai spus, in urma cu doua saptamani, fostul ministru al Finantelor.

author avatar
Andrei Coman
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger