AcasăNewsValcov, ”in cadere libera”!

Valcov, ”in cadere libera”!

Fostul ministru Darius Valcov are o situatie mai speciala dupa ce procurorii au deschis un dosar penal si au inceput urmarirea penala impotriva acestuia la o plangere a SRI. Serviciul Roman de Informatii a sesizat Parchetul pentru a pune ”batista pe tambal” intr-o situatie delicata, cea a protocoalelor secrete dintre SRI si Pachetul General sau instanta suprema.

Valcov a avut taria de a face publice o serie de protocoale ascunse dintre aceste institutii, ceea ce i-a adus ”o cadere libera”. Actele secrete erau facute pentru a nu se sti cum erau duse plicurile galbene cu sentintele deja scrise de ofiterii SRI pe ”culoarele justitiei”. In urma dezvaluirilor, Serviciul s-a plans la Ministerul Public. Dosarul deschis a ajuns la DIICOT, care a inceput urmarirea penala in personam pentru consilierul de la Guvern pentru infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala.  Cauza a fost deschisa in 2018, la seizarea SRI iar de atunci Valcov a fost citat de doua ori la DIICOT. Acesta a fost citat o data, in martie, si a doua oara, in aprilie, anul acesta. De fiecare data, a refuzat sa faca declaratii, prevalandu-se de dreptul la tacere. Pe de alta parte, anchetatorii verifica si alte aspecte. Astfel ca, magistratii vor sa stabileasca cine a semnat un protocol in locul fostului presedinte al instantei supreme, judecatorul Nicolae Popa. Acesta se pensionase cu o saptamana inainte de incheierea actului dintre SRI si instanta suprema, dar pe document apare iscalitura fostului sef de la ICCJ care nu mai calcase in cladirea din centrul Capitalei de la promulgarea decretului de eliberare din functie.

author avatar
Ramona Feraru
350 afisari

2 COMENTARII

  1. Pina nu i se cofisca spagile si pina nu infunda bulaul pe vro 10 ani acest derbedeu totul este ‘MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC ”
    Si cu onoare lui Valcov cum ramane domn judecator ??,-las c-o spala iar PSD daca-i nevoie !!.

  2. Avem de recuperat 5 tezaure tezaurul din Rusia,tezaurul ascuns de Maresal, tezaurul datorie a domnului Hitler, tezaurul din Anglia, si tezaurul artistic patrimoniul Valcov.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger