AcasăNewsValcov ii cere lui Isarescu sa plece de la BNR

Valcov ii cere lui Isarescu sa plece de la BNR

Guvernatorul matusalemic e pe faras

Guvernatorul Bancii Nationale trebuie sa lase „pe altii mai tineri sa duca mai departe”, spune Darius Valcov. De asemenea, consilierul premierului a precizat ca bancile nu vor pleca din Romania si vor avea in continuare profit peste media UE.

Guvernatorul matusalemic e pe faras

„Dupa o asemenea istorie haideti sa fim realisti! A depasit pe Papa, a depasit pe cine mai vreti dumneavoastra. Trebuie totusi, la un moment dat, sa ne recunoastem limitele si sa lasam si pe altii mai tineri sa duca mai departe”. (…)Mugur Isarescu „cu siguranta nu a procedat asa cum trebuia in interesul populatiei” in anii de cand conduce BNR, a spus Valcov la o emisune TV. Un guvernator al BNR  „trebuie sa fie extrem de bine pregatit pe actuala piata monetara si financiara, cu relatii foarte bune, care sa colaboreze excelent cu Guvernul, cu celelalte autoritati ale statului si cineva care sa-si doreasca numai binele populatiei si in niciun caz cand vorbesc de sa-si doreasca binele populatiei nu ma refer la credite cu dobanzi duble sau triple fata de restul Europei”, a adaugat Darius Valcov. Consilierul pe probleme economice considera ca  bancile nu intentioneaza sa renunte la operatiunile din Romania, chiar daca profitul lor nu va mai fi de trei ori mai mare decat media Uniunii Europene, ci doar cu 20-30 de procente mai mare dupa aplicarea prevederilor OUG 114/2018: „Spunea cineva ca or sa plece bancile. Nu or sa plece bancile, ca de la triplu, vor avea doar 20-30% peste media Uniunii Europene. De la triplu fata de media Uniunii Europene. Noi credem ca este suficient. (…) Noi, vorbim de Guvernul Romaniei si de coalitia de guvernare PSD-ALDE”.  Totodata, Valcov a adaugat ca obiectivul Guvernului este ca ratele pe care cetatenii le platesc la credite sa se reduca la jumatate, o decizie legata de comportamentul bancilor din ultimii 30 de ani de a mari ratelele la dobanzi. am constatat, fara nicio exceptie, ca in fiecare an ratele la dobanzi la creditele pe care le iau romanii sunt de doua, trei, patru, cinci, pana la sapte ori mai mari decat in restul Uniunii Europene. (…) Aceasta crestere care s-a produs in ultimii doi ani de zile s-a produs artificial, fara sa aiba niciun motiv la baza. (…) Pana la sfarsitul acestui an, Guvernul si-a propus ca ratele la creditele romanilor sa coboare la jumatate”, a mai spus Darius Valcov.

author avatar
Andrei Coman
265 afisari

2 COMENTARII

  1. „Apreciați” totuși că domnului guvernator de la BNR „i s-ar cuveni” vreun post de ambaador prin Insulele Capului Verde, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger