AcasăNewsVacaroiu se da la mafia medicamentelor!

Vacaroiu se da la mafia medicamentelor!

Medicii ii trimit pe pacientii sa cumpere medicamente scumpe

La mare concurenta cu DNA, Curtea de Conturi condusa de catre „neobositul” Nicolae Vacaroiu se arata una dintre cele mai incisive institutii ale statului roman. Iar ultima lovitura data de catre inspectorii lui Vacaroiu vizeaza nici mai mult nici mai putin decat influenta „mafie a medicamentelor”.

Medicii ii trimit pe pacientii sa cumpere medicamente scumpe

Astfel, intr-un raport de-a dreptul incendiar, Curtea de Conturi trage un ingrijorator semnal de alarma cu privire la rezultatele anchetei demarate cu privire la practicile oculte de pe piata farmaceutica. Iar principala concluzie este cat se poate de socanta, pentru ca nu doar ca medicamentele din Romania sunt cele mai scumpe din Europa, dar romanii au ajuns sa plateasca aproape dublu fata de restul cetatenilor UE!

Complicitatea medicilor

Nicolae Vacaroiu inainteaza procurorilor un nou raport incendiar

In raportul Curtii de Conturi se dau si cateva exemple concrete, cum ar fi faptul ca romanii care trebuie sa cumpere Nexium, un medicament folosit in boala de reflux gastro-esofagian, platesc in farmaciile din Romania cu 60% mai mult decat austriecii sau germanii! Iar in cazul altor medicamente, costul din Romania este cu 80% mai mare decat in tarile occidentale!

Insa cel mai grav aspect pare a fi cel cu privire la complicitatea medicilor care le indica pacientilor nu doar ce medicamente sa cumpere, dar si de unde, sprijinind astfel anumiti producatori si distribuitori de produse farmaceutice. Care, la randul lor, se revanseaza prin tertipul a tot felul de sponsorizari pentru medicii complici.

Pe mana procurorilor

Astfel ca, la fel cum a procedat si in nenumarate alte cazuri in care existau suspiciuni privind comiterea cu buna-stiinta a unor grave infractiuni financiare, si de aceasta data Nicolae Vacaroiu va asigura, din nou, „marfa” pentru procurorii anticoruptie. Mai ales ca acestia au deja in derulare mai multe anchete privitoare la „mafia medicamentelor”.

author avatar
Toni Matei
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger