Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total

Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total

Autor:

Peste o suta de cabane – “chalet” – sunt vizate de un plan de evacuare in celebra statiune Chamonix din Alpii francezi, ca urmare a riscului maxim de avalanse declarat pentru masivul Mont-Blanc.

 

chamonix zapada Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total

Chamônix este un oras in Franta, in departamentul Haute-Savoie, in regiunea Ron-Alpi. Cunoscut la nivel mondial, Chamonix este considerat „Mecca” alpinismului si al sporturilor montane. In aceasta perioada, celebra statiune se confrunta cu o situatie fara precedent care tine turistii departe de luxul binecunoscut. De asemnea, intreaga vale Chamonix este inchisa circulatiei iar numeroase localitati au ramas izolate. “Situatia este iesita din comun! A cazut o cantitate de precipitatii echivalenta a 5 luni in doar 45 de ore. chamonix 2 Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total chamonix 71 Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total

chamonix evacuare Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total

chamonix 3 Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise total chamonix9 Vacantele in Chamonix, perla Alpilor Francezi, compromise totalIar zapada acumulata pe culmi este foarte mare, ceea ce se intampla o data la 15 ani”, a declarat Eric Fournier, primarul din Chamonix. Dupa primele evacuari, care au avut loc sambata, au urmat alte cabane aflate la baza versantilor cu risc de avalansa. “Sunt vizate peste 100 de cabane. Nu sunt toate ocupate in aceasta perioada a anului”, a mai spus primarul.

“Peste o mie de ocupanti si proprietari au fost contactati la mijlocul zilei. Le-am cerut sa ramana in case si sa inchida obloanele de pe fatadele expuse”, a precizat primarul din Chamonix. Intregul domeniu schiabil este inchis.  Chamonix se lauda cu cea mai lunga partie de schi din lume, de aproape 24 km numita Vallée Blanche. In anul 1924, Chamonix a gazduit editia inaugurala a Jocurilor Olimpice de Iarna. Un eveniment care a declansat o adevarata isterie in randul turistilor din intreaga lume, astfel incat astazi Chamonix gazduieste peste 5 milioane de turisti anual.Chamonix este si locul preferat de vedete precum Tom Cruise, Familia regala saudita, cuplul Victoria si David Beckham impreuna cu copiii lor, Christina Aquilera, Geri Halliwell, Lionel Richie, Roman Abramovich, George Clooney, Georgio Armani, Madonna, Donatella Versace sau Arnold Schwarzenegger. Tot aici a fost filmata scena spectaculoasa de schi extrem cu agentul 007 din “The World is Not Enough”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!