Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Vacante in Crimeea pentru copiii lui Assad

Vacante in Crimeea pentru copiii lui Assad

Autor:

In vara anului trecut, dictatorul sirian si-a trimis in mare secret copiii fix in tara celui care-l tine (inca) la putere si in viata: Vladimir Putin.

 

crimeea 720x361 Vacante in Crimeea pentru copiii lui Assad

Renovata cu 120 de milioane de dolari, fosta tabara socialista Artek, aflata pe litoralul Marii Negre, dispune de plaja privata si multiple facilitati

Fireste, copiii nu sunt responsabili de actiunile parintilor lor, valabil si pentru cei ai lui Bashar al-Assad. In timp ce copiii sirieni mor lent, gazati, cei trei copii ai familiei Assad au petrecut, vara trecuta, cateva saptamani intr-o tabara de vacanta, in Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia in 2014. Hafez (16 ani), Zein (14 ani) si Karim (13 ani) au fost cazati intr-o fosta tabara de pionieri, la Artek. Recent renovata cu mare cheltuiala (120 milioane de dolari), tabara, pe litoralul Marii Negre, gazduieste copii (cu varste intre 8 si 17 ani) de toate nationalitatile. Inclusiv din Franta, Marea Britanie si SUA, tari care au bombardat Siria sambata trecuta.

assad 720x313 Vacante in Crimeea pentru copiii lui Assad

Fotografie oficiala, facuta in 2017 in care apar copiii lui Assad: Baietii, Hafez si Karim (stanga) si fiica sa Zein(in dreapta presedintelui)

Tineri care doresc sa ”invete limba rusa” si sa traiasca ”experiente puternice”, cum arata descrierea oficialilor rusi.

In stil sovietic

O calatorie care le-a permis celor trei sa descopere mai bine Rusia, a declarat Bashar al-Assad in fata unei delegatii de parlamentari rusi care, mandrii, au plimbat informatia. O maniera de a ilustra si ”excelentele relatii” dintre cele doua tari. Impreuna cu Iranul, Rusia este principalul aliat al regimului Assad. Vacanta copiilor lui Assad a fost tinut mult timp la secret, din evidente ratiuni de securitate. Nici macar directorul taberei Artek nu a fost informat cu privire la adevarata indentitate a tinerilor vizitatori. Deschisa in 1925, tabara Artek ii recompensa cu vacante pe copiii muncitorilor fruntasi si pe cei ai esaloanelor de partid. La dispozitia lor erau doua imense piscine, acces privat la o plaja superba, terenuri de sport, cursuri de muzica, desen, stiintifice etc. Principalul obiectiv, potrivit prezentarii oficiale Artek, era ”invatarea respectului reciproc”.

Franta ii retrage Legiunea de Onoare

Palatul Elysee a confirmat ca o ”procedura de retragere” a celei mai inalte distinctii franceze a fost angajata in ce-l priveste pe dictatorul sirian. Legiunea de Onoare (distinctie creata de Napoleon I) a fost agatata de reverul lui Bashar al-Assad de catre fostul presedinte francez Jaques Chirac, in 2001, la putin timp dupa ce acesta i-a succedat tatalui sau, Hafez al-Assad, la conducerea Siriei. Bashar a fost distins cu Marea Cruce, cel mai inalt grad al Legiunii de Onoare. Procedura de retragere a Legiunii de Onoare revine Marelui Maestru al acestui ordin – presedintele in exercitiu al Republicii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!