AcasăNewsUSR va merge la Avocatul Poporului in privinta OUG pe legile Justitiei

USR va merge la Avocatul Poporului in privinta OUG pe legile Justitiei

Reprezentantii formatiunii politice de opozitie au anuntat in urma cu scurta vreme ca au de gand sa se adreseze institutiei conduse de catre Victor Ciorbea.

„In momentul de fata avem o ordonanta prin care Liviu Dragnea in mod explicit tocmai si-a concediat procurorul din dosarul Tel Drum (…) DNA-ul este pus pe butuci. Acest lucru nu poate sa ramana in aceasta forma, forma ordonantei este de neacceptat pentru stabilitatea si functionarea justitiei din Romania. (…) Vom merge la Avocatul Poporului si vom solicita in mod expres sa atace aceasta ordonanta la CCR”, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

La randul sau, Stelian Ion a subliniat ca Avocatul Poporului este singurul care poate invoca o exceptie de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala, dar si ca presedintele CSM poate sesiza CCR in privinta unui conflict juridic de natura constitutionala intre puterea executiva si autoritatea judecatoreasca, la fel si seful statului. „Este esential sa oprim aceasta ordonanta, ea nu trebuie sa-si produca efectiv efectele”, a precizat parlamentarul USR.

author avatar
Cristina Stefan
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger