AcasăNewsUSL sustine limitarea numarului de deputati la 300 si maxim doi senatori...

USL sustine limitarea numarului de deputati la 300 si maxim doi senatori pe judet

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, intr-o discutie online, ca USL va adopta in Parlament o lege electorala prin care va sustine limitarea numarului de deputati la 300 si maxim doi senatori pe judet.

Intr-o discutie online cu cititorii hotnews, unul dintre participanti, George, l-a intrebat pe Victor Ponta cand se va aplica rezultatul referendumului din 2009: “Referendum 2009 , vi-l amintiti? Stimate dl Prim Ministru, cand se vor aplica rezultatele referendumului din 2009? Cum este posibil ca alesii nostri, cu exceptia presedintelui tarii Traian Basescu, sa ignore total rezultatele referendumului din 2009? Va multumesc anticipat, George”.

Premierul a raspuns, vineri, spunand ca pana la sfarsitul lui iunie 2013 se va adopta noua lege in care USL va sustine reducerea numarului parlamentarilor.

“In legea electorala pe care trebuie sa o adoptam in Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, eu personal si USL vom sustine limitarea numarului de deputati la 300 si reprezentarea in Senat a fiecarui judet cu doar 2 senatori. Aceasta este o solutie care cred ca poate sa deblocheze toate discutiile politice pe tema structurii Parlamentului” a precizat Ponta.

author avatar
Alina Costache
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger