AcasăNewsUSL a cumparat parlamentari ”in viu”

USL a cumparat parlamentari ”in viu”

Soarta guvernului s-a jucat in cele trei-patru ore de dezbatere, cand orice parlamentar care se respecta ar fi trebuit sa asculte argumentele pro sau contra motiunii. Fara a acorda vreo atentie vorbitorilor, alesii nostri s-au napustit asupra reprezentantilor minoritatilor nationale si asupra independentilor, presandu-i sa voteze sau nu motiunea, in functie de tabara din care faceau parte.

Trantit USL a dat cu Razvan Ungureanu si guvernul lui de pamant

Sufocati de atata insistenta, unele dintre victime s-au refugiat pe holurile Parlamentului, unde prezenta masiva a ziaristilor i-a mai scapat de presiuni. Evident, momente din timpul negocierilor au ajuns si la urechile asistentei, asa aflandu-se ca tocmeala s-a derulat in stil Obor: hai neamule, care dai mai mult.

Spre deosebire de alte dati, acum s-a lasat cu lacrimi. Varsate de senatorul PDL Sorina Placinta, dupa ce aceasta a fost incoltita de colegii de-ai sai de partid, suparati ca respectiva are de gand sa ingroase numarul tradatorilor, votand motiunea. Filmata cu lacrimile in ochi pe holul Parlamentului, Placinta a disparut multa vreme intr-unul dintre birouri, fapt care i-a determinat pe uselisti sa afirme ca a fost sechestrata de pedelisti.

Cireasa de pe placinta motiunii a fost pusa insa plimbarea urnelor cu bile intre plen si Biroul permanent, exercitiu democratic efectuat in premiera. Concret, imediat dupa vot, cele doua urne sunt duse de reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare in sala de sedinte a conducerii camerei, unde sunt numarate bilele albe si negre. La final, unul dintre chestori anunta rezultatul in plen si asta este tot. Astazi, pesedistul Georgian Pop s-a trezit ca nu votase dupa ce urnele ajunsesera deja la Birou. Culmea a fost ca s-a acceptat cararea celor doua recipiente pline cu bile indarat in plen, unde parlamentarul distrat si-a exprimat votul. Cum diferenta a fost de patru voturi, pedelistii nu s-au obosit sa conteste votul, ceea ce ar fi facut cu siguranta daca motiunea ar fi trecut cu un singur vot. Asa, ne-am ales doar cu un precedent.

author avatar
Simona Badulescu
447 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger