AcasăNewsUsile de 500.000 de dolari

Usile de 500.000 de dolari

Au fost recuperate din celebrul hotel newyorkez Chelsea, unde s-a perindat crema artistilor americani

Este suma pentru care au fost  vandute la licitatie zeci de usi vechi, salvate din legendarul  hotel newyorkez Chelsea, cladire unde s-au perindat Leonard Cohen, Janis Joplin, Andy Warhol, Jimi Hendrix sau Bob Dylan.

Au fost recuperate din celebrul hotel newyorkez Chelsea unde s a perindat crema artistilor americani

In 2012 piesele au fost salvate de un om al strazii, dupa ce hotelul situat pe 23rd Street a fost inchis pentru renovare. Jim Georgiou, care a locuit in hotel din 2002 pana in 2011 cand a fost evacuat dupa ce nu a mai putut plati chiria, a reusit sa recupereze usile cu ajutorul prietenilor, apoi obiectele au fost puse la vanzare la casa de licitatii Guernsey’s.  Loc preferat de intalnite al „generatiei beat”, hotelul Chelsea a adapostit nume mari ai muzicii, literaturii moderne, picturii si cinematografiei, un refugiu si pentru Mark Twain, Jack Kerouac, Bob Marley, Humphrey Bogart, Joni Mitchell si Andy Warhol.
Usa  camerei in care a locuit muzicianul Bob Dylan s-a vandut cu 125.000 de dolari, cea din camera unde regretata Janis Joplin  a avut o intalnire romantica cu Leonard Cohen ( imortalizata de acesta in hitul „Chelsea Hotel No.2”) a fost adjudecata pentru 106. 250 de dolari, iar usa  camerei in care a locuit artistul Andy Warhol cu una dintre muzeele sale, Edie Sedgwick  s-a vandut cu 65.625 de dolari. Vanzarea totala a pieselor de mobilier ar depasi 500.000 de dolari, desi la solicitarea AFP, Guernsey’s nu a furnizat imediat suma totala acumulata in urma licitatiei. Cladirea Chelsea a fost cumparata in 2016 pentru 250 de milioane de dolari de catre un grup de investitori si urmeaza sa fie transformata intr-un hotel de lux.

author avatar
Bogdan Borcea
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger