AcasăNewsUseristii il vor pe Iohannis la fiecare sedinta de Guvern din decembrie

Useristii il vor pe Iohannis la fiecare sedinta de Guvern din decembrie

Cat sa nu se ajunga sa fie adoptata, in decursul acestei ultime luni a anului, o eventuala ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, reprezentantii USR au venit cu o varianta iesita din tipare, pentru concretizarea careia au nevoie si de acordul presedintelui.

Pe scurt, USR-ul vrea ca primul om in stat sa fie nelipsit de la intrunirile Executivului de pe parcursul lunii decembrie, cu atat mai mult cu cat, de la inceputul anului ce vine, Romania preia, pentru sase luni, presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene. „Ii solicitam presedintelui Romaniei (…) sa participe pe parcursul lunii decembrie la fiecare sedinta de Guvern (…) participarea domniei sale la sedintele de Guvern ar putea sa blocheze adoptarea unei Ordonante, mai ales ca avem si precedentul din 2017, cand participarea domniei sale a blocat, e drept, pentru o perioada scurta, adoptarea Ordonantei 13″, din cate a declarat, luni, Dan Barna.

Departe de a fi convinsi de recentele spuse ale premierului, useristii s-au gandit, asadar, sa ii ceara presedintelui sa intervina. „Chiar daca doamna Dancila a declarat la Cotroceni ca nu ar intentiona o astfel de ordonanta, vedem ca declaratiile altor lideri PSD pun acest subiect ca fiind unul de maxima actualitate”, a mai subliniat liderul USR.

author avatar
Cristina Stefan
200 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia-s ca bull-terrierii, e de-ajuns sa prinda o idee si tin de ea, ca poate-i baga cineva-n seama…sau, ii baga cineva, nu mai stiu…Am crezut ca sunt doar securisti ticalosi, ca sufera de complexe de superioritate, ca orice securistoid , numai ca, pe langa rautatea atavica se dovedesc si prosti ca noaptea. In vreme ce „justitia” din „statul de drept” care trebuie intepenita asa ii lasa in libertate pe toti violentii, in vreme ce a crescut brutalitatea nesanctionata, in Romania, avem in puscarii oameni judecati de complete dovedite ilegale de CCR si anchetati pe protocoale abominabile, dar nu, sa nu cumva sa se dea vreun act de clementa pentru populime, ca „scapa Dragnea”! Nici Dragnea, nici Tariceanu n-au interes in amnistie, interesul lor e sa fie albiti de instanta, sa demonstreze politizarea actului de justitie, pe protocoale, nu sa fie amnistiati si sa li se scoata ochii ca sunt infractori „iertati”. Adevaratii beneficiari sunt magistratii, ca scapa de tonele de dosare fara finalitate, evita mare parte din revizuiri, ca romanul nu e combatant si odata scapat, bate mai degraba calea bisericii decat a instantei; apoi sunt adoratorii catuselor din opozitie, inclusiv useristii care scapa de anchetele pe finantari frauduloase…Totusi, e cazul de examen clinic, nu cred ca e in limitele normaitatii obstinatia asta propuscarie, fara niciun discernamant, e inuman sa sustii pedepsirea unei multimi, deja, defavorizata, numai sa nu cumva sa scape de pedeapsa prestabilita politic un adversar politic, bine nu-i uman nici sa-l vrei la puscarie pe unul numai ca nu gandeste ca tine si ai tu simpatii si fantezii tortionare. Daca, intr-adevar, justitia ar fi functionat, baietii astia nu numai ca n-aveau partid, dar erau toti „inculpati de rang inalt”, dar nu vrea nimeni sa afle cine i-a fatat pe ei fix in fruntea bucatelor politice si cu perne sorosiste sub cur….
    ,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger