AcasăNewsUselistii se camufleaza in candidati PPDD

Uselistii se camufleaza in candidati PPDD

Varujan Vosganian confirma ca uselistii ramasi fara ”coledzii” dau navala pe listele lui Dan Diaconescu.

La usa lui Dan Diaconescu bat pesedistii si liberalii ramasi pe dinafara listelor electorale

Cu doua saptamani in urma, ”National” facea publica gaselnita candidaturii sub acoperire pe listele PPDD, dovada facsimilul alaturat.

28 AUGUST - Data la care ”National” a dezvaluit ”imprumutul” de candidati pus la cale pentru alegerile din toamna

Intre timp, s-a confirmat nu numai ca pesedistii si liberalii umbla cu candidatura vopsita, dar si ca liderii USL incearca sa faca si ei un gheseft, indemnandu-si apropiatii ramasi pe dinafara listelor sa mearga in alegeri sub flamura lui Dan Diaconescu, urmand sa revina la partidele de bastina (PSD sau PNL) dupa ce ajung senatori sau deputati.

Varujan Vosganian nu este de acord cu candidati USL sub acoperire

Nu o spunem noi, de aceasta data, ci Varujan Vosganian, liberal de marca: ”Partidele din USL sunt, ca in orice alianta, mai multe. In multe situatii, atat penelistul, cat si pesedistul au nazuit la candidatura. Basca unele locuri unde penelistul sau pesedistul traseist a refacut traseul in sens invers si filialele s-au trezit cu parlamentarul pe cap, in postura de proaspat candidat, iar cei care au ramas pe loc, rezistand cu osardie guvernarii pedeliste, se vad acum trimisi la vestiar. Si atunci pretendentul pagubit (sau pagubos) candideaza, totusi, dar pe listele PP-DD, cu intelegerea discreta ca, dupa alegeri se va reintoarce”. Pe astfel de candidati, ”care pleaca (din USL – n.r.) cu voie de la primarie”, Vosganian ii considera ”cei mai periculosi transfugi”.

Parlamentari de pripas

Cat de periculosi sunt se va vedea dupa alegeri, cand rezultatele oficiale ale scrutinului din 9 decembrie ar putea fi intoarse imediat dupa confirmarea mandatelor noii garnituri parlamentare. Pentru ca, in conformitate cu legislatia mioritica, doar atat este garantata fidelitatea politica a parlamentarilor fata de partidele-muma. Odata depus juramantul, alesii pot migra nestingheriti dintr-un partid in altul (sau in mai multe), negociindu-si la sange votul si schimband majoritatile ca pe ciorapi. Iar situatia nu se va schimba nici macar dupa modificarea Constitutiei, asta in fericitul caz in care demersul chiar se va finaliza. Nu de alta, dar noile reguli vor intra in vigoare incepand cu legislatura urmatoare, deci de abia dupa 2016. Ceea ce inseamna ca, in aceasta toamna, se poate candida linistit sub pene politice de imprumut, asa cum vor face pesedistii si liberalii ramasi cu buza umflata dupa ce Ponta si Antonescu au umplut listele USL cu amicii si obligatiile lor. Culmea ridicolului este ca, desi opintesc la alimentarea PPDD cu candidati de soi liberal si social-democrat, liderii USL se stramba si se izmenesc public ori de cate ori vine vorba despre intrarea PPDD, aceasta pata pe obrazul politicii bastinase, in viitorul Parlament.

[poll id=”364″]

author avatar
Simona Badulescu
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger