AcasăNewsUsa cortului s-a mutat la Casa Alba

Usa cortului s-a mutat la Casa Alba

James Comey, fostul sef al FBI, ”un adevarat gunoi” pentru Trump

Donald Trump l-a insultat indelung pe fostul director FBI, James Comey dupa noi dezvaluiri aparute in New York Times despre deschiderea, in 2017, a unei anchete a poliţiei federale pentru a stabili daca el lucra in favoarea Rusiei.

James Comey fostul sef al FBI un adevarat gunoi pentru Trump

Am fost mai dur cu Rusia decat Obama, Bush sau Clinton, mai dur decat orice presedinte, a lansat Trump pe contul sau Twitter. Un „mincinos”, un „adevarat gunoi”, un „copoi veros”, a lansat apoi locatarul Casei Albe catre James Comey. „Wow, tocmai aflu in deficitarul New York Times ca foştii conducatori corupţi ai FBI, aproape toţi concediaţi sau forţaţi sa paraseasca agenţia din motive foarte rele, au deschis ancheta asupra mea, fara niciun motiv şi nicio proba, cand l-am dat afara pe acest mincinos de James Comey, un adevarat gunoi”, a scris Trump. Potrivit NYT, ancheta poliţiei federale a fuzionat rapid cu cea deschisa de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate intre Moscova şi echipa de campanie a lui Trump la alegerile prezidenţiale din 2016. FBI si-a deschis investigatia care conţinea o componenta de contraspionaj şi o componenta penala, ca urmare a destituirii directorului sau James Comey de catre Donald Trump in mai 2017, informeaza NYT. Componenta de contraspionaj urma sa stabileasca daca Trump lucrase conştient sau involuntar pentru Moscova, iar componenta penala viza concedierea lui James Comey. Jurnalistii americani arata ca FBI a  avut suspiciuni asupra eventualelor legaturi ale lui Trump cu Rusia in timpul campaniei prezidenţiale din 2016. Dar FBI nu a deschis ancheta pana cand preşedintele nu l-a destituit pe Comey, care refuzase sa-i jure credinţa şi sa puna capat primelor investigaţii asupra unei eventuale complicitaţi cu Rusia. Contactat de Afp, FBI a refuzat sa comenteze. „FBI era in plina harababura din cauza proastei sale administrari sub conducerea lui Comey”, a comentat insa sambata Donald Trump pe Twitter.
„Concedierea lui Comey de catre mine a fost o zi mare pentru America. Era un copoi veros”, a adaugat el, evocand intr-un alt tweet „şobolanii care au incercat sa-i joace o festa”.
„Este absurd. James Comey a fost concediat pentru ca era un om de nimic şi discreditat, iar adjunctul sau la vremea respectiva Andrew McCabe – un mincinos dovedit, concediat de FBI”, a sarit si purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders. Dincolo de furia lui Trump, ancheta RussianGate a dus la condamnarea unor apropiati ai presedintelui SUA.

Ivanka Trump, la presedintia Bancii Mondiale?

Fiica presedintelui SUA, actual consilier la Casa Alba, face parte din potentialii candidati la succesiunea fostului presedinte al Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, care a demisionat recent, potrivit presei americane. David Malpass, unul dintre inalţii responsabili ai Trezoreriei, fosta ambasadoare americana la ONU Nikki Haley, precum şi Mark Green, preşedintele Agenţiei americane de dezvoltare internaţionala (USAID), sunt citaţi de  Financial Times ca posibili succesori ai lui Kim. ”Nu facem comentarii cu privire la posibilii candidati”, a declarat o purtatoare de cuvant a Trezoreriei. Candidatii la presedintia Bancii Mondiale trebuie sa-si depuna dosarele intre 7 februarie si 14 martie. Nominalizarea presedintelui Bancii Mondiale ar urma sa fie anuntata in luna aprilie.

author avatar
Andrei Coman
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger